2023-06-19
作为一个鲗鱼涌返过工嘅人😂其实我系冇食过鼎鼎大名嘅周月嘅😂主要系因为佢唔收消费劵😂冇得去尝鲜😂为左弥补个遗憾我决定去对面街呢间叫函馆嘅拉面食🌝而出奇地真系好食同正宗🌞🍜黑玉拉面姐系黑蒜油拉面🧄🧄👨🏿🦲啲黑蒜油系肉眼可见嘅多😂第一下面都揾唔到而佢个汤底本身都冇令人失望浓浓嘅猪骨香味同埋油香再加上黑蒜油🧄成个层次再升华左🤓 叉烧系有厚度🤏🏼有肉味有咬口唔会入口即溶唔见左𠮶只唔会系某兰𠮶啲即溶纸片咁😂个面底🍜都系我钟意嘅曲嘅粗面底🍜又挂汤🍜本身佢自己个麦香又重我个人系非常之咁满意 🍜唐扬炸鸡🐓作为一旧唐扬鸡佢好优雅地完成左佢嘅任务有腌料嘅香唐扬嘅脆鸡嘅嫩滑只能够讲职人精神万岁😎🙌🏼肥仔指数:🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒满分 #foodiehk #food #garliclovers #美食家 #肥仔觅食 #hongkong #hk #hkig #Instagram #食家 #食评 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #ramen #拉面 #唐扬鸡 #friedchicken #chasiu #函馆 #umai #职人技 #职人魂 #匠人精神
主要系因为佢唔收消费劵😂冇得去尝鲜😂
🐓作为一旧唐扬鸡佢好优雅地完成左佢嘅任务
有腌料嘅香唐扬嘅脆鸡嘅嫩滑
只能够讲职人精神万岁😎🙌🏼
肥仔指数:🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒满分
#foodiehk #food #garliclovers #美食家 #肥仔觅食 #hongkong #hk #hkig #Instagram #食家 #食评 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #ramen #拉面 #唐扬鸡 #friedchicken #chasiu #函馆 #umai #职人技 #职人魂 #匠人精神 #鲗鱼涌 #japanesefood #黑蒜