2023-06-01 269 浏览
【深水埗区】【豪园餐厅】由南昌站行去深水埗话近唔近,话远唔远,但由于经屯马线去深水埗其实都几烦,因此我好多时都系由南昌站落车行过去就算,起码唔使转车。喺我行过去嘅时候,喺必经之路成日都会见到呢间叫「豪园餐厅」嘅茶餐厅㖞。呢次有时间就特登走入去食吓,叫个 $46 嘅「超值常餐」,本身「叉烧米粉」唔算特别,但加 $8 可以有多个𩠌系几好,我加咗「鸡蛋」,成件事丰富咗,唔差。配菜唔止系平时食开𠮶啲选择,仲可以拣「芝士火腿飞碟」。我都系第一次咁配搭食常餐,有只飞碟食吓又几得意,都整得唔差嘅。嘢饮方面我加 $3 要「冻奶茶」,冇乜特别。我见自己仲有战斗力,叫多个下午茶嚟食吓,拣咗 $36 嘅「豉油鸡髀薯条餐」,只豉油鸡髀都整得几好食。而佢除咗鸡髀之外,啲薯条都唔错,亦都系部份读者热爱嘅茶记曲花薯条。今次呢个餐我就饮「热奶茶」,唔使加钱,正正常常。咁样食咗 $93,公平啲讲,正常系两个人食量嚟嘅,而呢啲地痞茶记,都好多客嚟食碟头饭。。。(地址:深水埗元州街9号景业大厦地下)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #in

(地址:深水埗元州街9号景业大厦地下)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am深水埗区 #深水埗 #南昌 #豪园餐厅 #超值常餐 #叉烧鸡蛋米粉 #芝士火腿飞碟 #冻奶茶 #下午茶 #豉油鸡髀薯条餐 #热奶茶 #1am1030 #1ambackup