深水埗开cafe嘅速度远远快过我去试嘅速度🤯今日出开去大南街买嘢行到热,就求其拣左间cafe买杯coffee-to-go饮🥤今次就去左Colour Brown x PHVLO HATCH试试🤎门面装修可以话系咁多间ssp cafe入面最靓最有心思,复古风设计嘅绿色门框衬上金色铁闸,十分抢眼🚪入面就以水泥工业风作主调,有大量打卡点,难怪Weekday去都依然人潮满满,超高人气🔥☕️Iced House Coffee ($30)因为见网上评价好坏参半,所以第一次都系轻尝一杯house coffee先🥶超级冰冻嘅咖啡,入面真系好多冰😅佢地嘅house blend coffee味道偏酸同淡,咖啡味都唔出😕我个人就觉得麻麻😣感觉呢间cafe真系食环境多过食物质素😅又真系难怪网上对佢地嘅评语负面多嘅😐希望佢地食物质素会有改善,唔好浪费左呢个咁靓嘅地方啦🙇🏻‍♀️

Iced  House  Coffee

☕️Iced House Coffee ($30)