偶然一餐食好啲,嚟到Black Sheep旗下嘅Associazione Chianti 托斯卡尼温馨餐厅,满足一下牛魔嘅我哋😉🦴1000克厚切佛罗伦斯T骨牛扒,BISTECCA ALLA FIORENTINA真系厚切,T Bone位真系唔系讲笑,肉质软软的,面系碳烧到少少硬,入口好丰富;牛味唔算好劲,但腍。建议先食原味,之后先点佢嘅洋葱汁👍🏻🥬香蒜橄榄油菠菜,SPINACI菠菜煮得腍,配埋柠檬,食完一块牛再食一啖菜,即时中和咗🍝芦笋意式烟肉鸟巢阔面配巴马臣芝士,TAGLIATELLE手工意粉系佢哋必食之一,芦笋上哂味,每条手工意粉系硬身,但同样挂到汁🥗切片时蔬沙律配橄榄油同乳酪,🍞蒜蓉面包Pinzimonio & Nodini整体要大赞佢哋嘅橄榄油好好食,配咩都提升哂,去意式餐厅好少遇到咁实超滑,食到呢种咁实,本身材料系嚟自意大利,平时好少会到,大开味蕾😋 送上嘅蒜蓉包系一流,包控必食,一定要点番沙律嘅酱😍🥓意式火腿配哈密瓜,Pinzimonio E Melone正常水准🎂甜品大惊喜,必食🤩 首先有人生日职员送蛋糕时会齐齐唱意大利生日歌,Tiramisu 系好软绵绵,但唔会死甜,淡淡

🥬香蒜橄榄油菠菜,SPINACI
菠菜煮得腍,配埋柠檬,食完一块牛再食一啖菜,即时中和咗

🍝芦笋意式烟肉鸟巢阔面配巴马臣芝士,TAGLIATELLE

🥗切片时蔬沙律配橄榄油同乳酪,🍞蒜蓉面包
Pinzimonio & Nodini
🥓意式火腿配哈密瓜,Pinzimonio E Melone
正常水准

🎂甜品大惊喜,必食🤩 首先有人生日职员送蛋糕时会齐齐唱意大利生日歌,Tiramisu 系好软绵绵,但唔会死甜,淡淡咖啡味,少少酒香,呢个我可以食一大碟🤣 Meringata 蛋白霜蛋糕,系我第一次,好食到好忍唔住大赞,外酥嘅蛋白霜,再加埋入面奶油香、杂莓、面头嘅朱古力碎,轻身,完全无肥腻感🥰

🍷职员介绍嘅红酒我哋觉得唔多夹到件牛,其他饮品我个人就一般🫢

座位唔多,我哋平日食都full house,客人咩组合都有,唱生日歌都唱咗至少五次,有兴趣就book定📆

多谢两位互相支援心灵健康嘅朋友,季度式见面,但完全唔觉陌生