2023-04-16
一年四季香港人都钟意食火锅🔥~平有平食、贵有贵食,系尖沙咀有间火锅店主打中药香料锅,一边食一边养生,汤底真系无得输!90分钟用餐时间内可以无限添加面包豆腐及鸭血 ,CP值超高👍🏻店内有调味区供客人自行拣选喜爱调味,另有白饭提供~调味区6款调味:无老特调酱油、蒜泥水、白醋、香油、辣椒、香葱无老锅有2款汤底:面包豆腐白汤锅、无老辣香锅(鸳鸯锅额外收费$88/每枱)面包豆腐白汤锅 $78/每位面包豆腐白汤锅使用鸡骨、猪大骨、洋葱、青葱、姜、蒜头等再加入多种中药香料,鲜美与中药回甘并存。依个汤底真系令我食过返寻味,饮得出真材实料,最紧要食完餐火锅唔会口渴,平时一定食辣汤底嘅我都转投面包豆腐白汤锅怀抱!无老辣香锅 $78/每位无老辣香锅采用中药香辛料分二阶段熬制再加入洋葱、青葱、姜、蒜头、鸡骨、猪大骨打造出独有清香丰厚质感。唔使比成个红锅吓亲,平时食到小辣嘅朋友仔都食到,因为唔算太辣,中药香料加持下香多过辣,几开胃~冰淇淋豆腐 $10/粒无老锅特色必试!我初时真系以为系豆腐雪糕,原来系用花枝浆、鱼浆及豆腐制成食材,煮15分钟先食得,入口软绵绵,好香豆味。*店员建议加系面包豆腐白汤锅会比较夹d梅花
店内有调味区供客人自行拣选喜爱调味,另有白饭提供~
面包豆腐白汤锅 $78/每位
无老辣香锅 $78/每位
冰淇淋豆腐 $10/粒
*店员建议加系面包豆腐白汤锅会比较夹d
梅花猪肉 $118
脂肪分布平均,猪肉味浓,每块都切得几大块,份量都几多,2个人一碟都够食!
招牌川丸子(台湾直送) $68/12粒
见到台湾直送就试下,一碟12粒都真系几多!价钱都只系$68好抵,味道似贡丸,一口一粒几满足
脆脆炸鱼皮 $78
脆卜卜鱼皮我食火锅必嗌,有时d鱼皮会好咸,依碟鱼皮唔会太咸
赞岐乌龙面 $48
弹牙赞岐乌龙面放系边一边汤底都夹,鸳鸯锅好处就系可以一面两食,两边汤底都试到饮到
脆炸手工韮菜饺 $58/4件
细细粒得意即食炸饺,外脆内有多汁韮菜饺
苹果醋梳打 $108/匀
平时食火锅都系饮酸梅汤多,估唔到苹果醋梳打仲解渴超fresh~
食到一半,店员系每枱都赠送水蜜桃沙冰,一食透心凉~~~
无老锅
📍地址:尖沙咀中间道15号H Zentre 7楼703号舖