有冇人同我一样都钟意去居酒屋?🙋🏻‍♀️因为几乎所有嘅日本菜式,无论系刺身、锅物、串烧、拉面,你都可以喺一餐里面食到😆呢间将军澳商场里面嘅居酒屋装修得好靓好有特色,店内布满竹帘同吊灯,墙上亦有怀旧海报同饰物,就好似置身日本𠮶啲咁,好有气氛🇯🇵🍣极盛四色刺身丼 ($208)四色刺身包括赤虾、呑拿鱼、帆立贝、吞拿鱼蓉,中间有一只半生熟蛋🥚刺身份量都几多,每款都有三件,满满的铺满饭面🥰赤虾同帆立贝非常鲜甜幼滑,而呑拿鱼充满鱼油香,至于呑拿鱼蓉融入醋饭里面,捞埋粒蛋黄一齐食一流💕🥭香芒大虾卷 (八件) ($88)呢款卷物几有惊喜,最前有旧虾头卖相几吸引🤣卷物有八件,份量多之余件件都有一大旧天妇罗虾,而且芒果鲜甜,非常抵食👍🏻🍜浓厚酱油鸡白汤和牛拉面 ($168)汤底味道浓郁但唔会过咸,面质稍为比较淋身,不过呢几片和牛先系精粹🤩四大片和牛一半熟浸住鸡白汤,一半生叠喺碗边,充满好重嘅牛味,而且质地薄身食落几乎入口即溶嘅感觉😆搭配完整一颗溏心蛋同木耳丝,再饮一啖鸡白汤,实在系估唔到咁好食😋总结:呢到嘅刺身来货新鲜,钟意居酒屋嘅你绝对要一试😋食物款式非常多,下次要试下佢哋嘅烧物,烧蚝好似都好正😆
有冇人同我一样都钟意去居酒屋?🙋🏻‍♀

🍣极盛四色刺身丼 ($208)
极盛四色刺身丼

🥭香芒大虾卷 (八件) ($88)
香芒大虾卷

🍜浓厚酱油鸡白汤和牛拉面 ($168)
浓厚酱油鸡白汤和牛拉面

午餐