因为男朋友住粉岭,所以偶然试到好食嘅新餐厅都会同大家推荐下。今次呢间真心有少少隐蔽,但系炸鸡质素非常高,最紧要系性价比满分,紧系要同大家推荐下!二人套餐包括8件炸鸡,可以选4件原味同4件酱汁,仲可以选一款主食,另外仲包腌萝卜同饮品,大大份超抵食。———————————————🌟炸鸡原味炸鸡真心非常香脆,因为外卖嘅缘故都有担心过会唔会返到去会变腍,但结果完全系冇仲要超级香脆!鸡肉本身都好滑身好Juicy,不过个人觉得如果鸡肉腌咸多少少成个味道就更正喇😍至于酱汁款我就选择咗蜜糖芥末酱,果种香甜嘅感觉配上炸鸡真系绝配,面头仲加有少少花生碎,令到香味同口感都再得以提升。🌟韩式烧烤酱牛肉盖饭呢个牛肉饭只能话真系太大份了吧,本身每人4件炸鸡已经不得了,仲要有咁大碗饭,真系好抵食😂牛肉腌过后味道带有香甜,面头仲洒有芝麻令到啖啖入口都带香。有点我几钟意系佢都算几多蔬菜,对于我呢种超爱食菜嘅人都非常吸引。🌟腌萝卜首先好想讲我平时对韩式腌萝卜真系几抗拒,但呢度嘅腌萝卜竟然系好食到不得了真心超有惊喜。佢个腌料系有加有柚子,有少少柚子蜜嘅感觉,而且仲要腌到啲萝卜非常香脆极之开胃。份量仲要都几大份,最后食唔晒我

———————————————
🌟炸鸡

🌟韩式烧烤酱牛肉盖饭

🌟腌萝卜
首先好想讲我平时对韩式腌萝卜真系几抗拒,但呢度嘅腌萝卜竟然系好食到不得了真心超有惊喜。佢个腌料系有加有柚子,有少少柚子蜜嘅感觉,而且仲要腌到啲萝卜非常香脆极之开胃。份量仲要都几大份,最后食唔晒我都有再留返晚饭再食,真系呢个2人餐嘅一大惊喜