香港人就最钟意开住冷气打边炉!就算大热天时都无有怕今次姐妹饭局就拣咗呢间系深水埗既「锅居火锅专门店」由于呢排实在太热气 都想拣只清d既汤底职员就推介咗呢只「日本昆布玄米茶锅」感觉好似冇咁腻入面仲掉咗2个日本茶包落去滚 滚咗一阵先拎返上嚟 已经几出味里面仲有冬瓜、萝卜同昆布做汤底 清得嚟又唔会好淡味打边炉又点少得「顶级手切本地肥牛」肉质爽口弹牙 一睇d花纹就知几正啦!丸类我地拣左2款 新鲜即打的丸都做得几好特别虾丸既虾味鲜甜可口 份量又唔会太多 可以试多几款~仲有一d菜同菇类 消化一下头先食咗咁多肉类嘛~炸鱼皮食落无腥味同油益味~ 合格!不过咬落有d硬身 放落汤底浸耐小小先食会好d而鱼腐系姐妹点的 估唔到又几好食食落口入面好腍 仲吸哂d汤汁呢只桂花蚌 非常新鲜 仲好爽口下 点埋d酱一齐食好正到我最钟意食既响铃出场啦!! 新鲜热辣炸起~ 炸得好脆口 一层一层溶落我口 !呢一盘象拔蚌刺身一上台 大家都好兴奋因为系成条既size嚟 真系4个人都有排食呀~点小小wasabi 鲜甜得嚟又够呛口

香港人就最钟意开住冷气打边炉!就算大热天时都无有怕

今次姐妹饭局就拣咗呢间系深水埗既「锅居火锅专门店」
由于呢排实在太热气 都想拣只清d既汤底

职员就推介咗呢只「日本昆布玄米茶锅」感觉好似冇咁腻

里面仲有冬瓜、萝卜同昆布做汤底 清得嚟又唔会好淡味
丸类我地拣左2款 新鲜即打的丸都做得几好

特别虾丸既虾味鲜甜可口 份量又唔会太多 可以试多几款~
仲有一d菜同菇类 消化一下头先食咗咁多肉类嘛~
炸鱼皮食落无腥味同油益味~ 合格!

不过咬落有d硬身 放落汤底浸耐小小先食会好d
而鱼腐系姐妹点的 估唔到又几好食