2025-01-22
【脆皮走地鸡一流‼️可能系香港最好食嘅鸡‼️】哗!真系世风日下~光天化日之下,大大个招牌叫人「叫鸡请上去」!老细仲话「即管叫鸡 我们认真做鸡 」,世界咁落去仲得了嘅?正当我谂住举报佢,原来⋯佢哋系专食鸡嘅火锅店🍲🤯唔系讲笑😍呢间系我食过最好食嘅鸡煲😍啲鸡咁好食,又真系抵老板咁串!老板由细细个就开始养鸡,到现在喺清远经营鸡场,餐厅每日都可供应通过卫生署检验嘅清远走地鸡!而且店内供应嘅两款鸡都系饲养时间较长的品种,极品桂花鸡(至少 150日)、清远大扇鸡(至少 280 日),啲鸡不打激素,保证健康嫩滑😍🔶二人套餐$388 汤底可以拣椰子鸡煲或秋冬滋润鸡煲,套餐包括半只脆皮走地鸡、4只虾、2只鲍鱼、时蔬拼盘一份、杂丸拼盘一份,好抵食!🔷秋冬滋补鸡汤底天气开始转凉,我哋就叫咗滋补鸡煲🐔补一补。汤底嘅药材十足,有石斛花、红枣同鲜鸡件煲成,养胃甘香,超级滋润!下次试埋佢哋嘅清甜椰子鸡汤😍呢度嘅椰子鸡汤都好出名,100%全椰皇椰青🥥‼️🔶 走地脆皮鸡(半只)只需渌 15 秒即可食用‼️ 半只鸡全部起晒骨,肉质好结实弹牙,爱叫鸡(食)之人必试。平时通常都唔食鸡皮,但佢呢一只走地鸡嘅鸡皮真系好爽弹,完全食唔到油
🔶二人套餐$388
🔷秋冬滋补鸡汤底
🔶 走地脆皮鸡(半只)
只需渌 15 秒即可食用‼️ 半只鸡全部起晒骨,肉质好结实弹牙,爱叫鸡(食)之人必试。平时通常都唔食鸡皮,但佢呢一只走地鸡嘅鸡皮真系好爽弹,完全食唔到油腻感!🍗
🔷鲜虾和鲍鱼
不得不提两款海鲜都相当出色‼️鲜虾同鲍鱼都好新鲜,爽口!鲜虾除咗头部有膏之余,仲劲大只🦐,真系啖啖肉!
有唔同嘅牛丸、贡丸,好爽口。蔬菜拼盘有齐唔同款,解腻一流👍🏻
🔷美国 Prime 安格斯牛小排 (+$198)
肉质极其柔嫩,油花分布均匀,每一啖都充满浓郁嘅牛肉香气。唔搭配酱油都一样咁够味👍🏻🥩
🔶椰青 $38@1
超级推介嘅椰青水‼️ 味道清甜,口感清新,仲有丰富嘅椰肉😍。
#Laglag美食推介#foodielagblah旺角#foodielagblah火锅
📍:鸡老板 (旺角) @_chicken_boss_
旺角染布房街5号地舖
#鸡老板#脆皮走地鸡 #香港美食#火锅 #美食推介 #走地鸡 #清远鸡 #滋补鸡煲 #旺角美食 #香港好食 #美食探险 #美食分享 #香港火锅 #鸡煲 #食在香港#椰子鸡#椰子鸡火锅