2023-10-16
【良心店回归💛 招牌绵密芋泥✨其他菜式都满满惊喜⁉️】推荐程度:●●●●◐抵食程度:●●●●◐———之前喺深水埗嘅隐世台式良心小店──幸子茶屋,依家喺观塘回归喇💛 除咗超绵密嘅芋泥乜乜名物,今次就试吓新店先有嘅食物🤫🍔 花生酱炸鸡腿排汉堡|$98花生迷必试‼️ 同行朋友系花生迷,上碟时已经被不留余力地放上去嘅大大pat花生酱惊艳咗😍 鸡腿排非常大块,外皮酥脆可口,鸡肉肉嫩多汁,一啲唔干柴💦 估唔到花生酱同炸鸡又几夹✨所以不论口感定味道都几有惊喜💛 连埋沙律同薯条好大份!如果唔系太饿,会建议同朋友share,以免造成浪费🫶🏻 呢个价钱、呢个份量同质素,CP值爆灯🔥🍵 抹茶豆花小丸子|$52想讲自己倒入去当下有种变魔术嘅感觉😆 抹茶浓而带茶嘅香涩,唔算太甜~ 配埋红豆呢个经典又无敌嘅组合真系冇得输👍🏻 小丸子软燸、口感烟韧,同滑溜嘅豆花成对比非常有趣🤣🧊 红柚气泡咖啡|$55私心推荐‼️ 红柚嘅酸酸甜甜正好为一杯平淡嘅啡增添味道同口感,估佢唔到咁夹😍 其实整体而言系似加咗红柚果粒嘅Espresso Tonic,味道层次丰富💛 醒神而不带咖啡嘅甘苦味✨
推荐程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●◐