2024-12-02
【荃湾区】【一家】一而再再而三咁讲之前做完手术成日蒲荃湾,因此就促成咗好多次同朋友食饭嘅机会。最重要嘅系朋友知道我系一个 foodie,都唔介意我喺食饭之前影一影相。呢点好重要,如果对方介意嘅话,成件事就会有啲麻烦。咁之前接 job,有啲都揾佢一齐食,识做。呢一晚佢就同我讲天桥阵荃丰𠮶头唔系净系食饺子,有一间平民式西餐厅几好食,好似一家人经营咁嘅感觉,咁就去食吓啦。我哋都有 share 啲肉嚟食,两碟意粉都系烧汁,就一齐讲喇。首先系 $90 嘅「香草煎羊架意大利粉」,羊架有两枝,整体感觉 okay。另外就食 $79 嘅「猪仔髀骨意大利粉」,呢款有三枝,都系可以嘅。最重要嘅系,呢两碟都好简单,冇乜花巧嘢,简单而粗暴,几好。嘢饮朋友话奶昔几好,佢加 $6 饮「芒果奶昔」,而我都加 $6 饮「牛油果奶昔」,唔算好正。埋单 $181,简单嘅一餐啰。。。(地址:荃湾西楼角路202-216号荃昌中心昌宁商场1楼40号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃湾区 #荃湾 #一家 #香草煎羊架意大利粉 #芒果奶昔 #猪仔髀骨意大利粉 #牛油果奶昔 #1am1588 #1ambackup