2023-05-05
【荃湾区】【岩盘牛扒 ミディアムレア ステーキ】呢间嘢我已经食过,不过系好耐之前喺大埔嘅分店。我都系查返资料先知原来系同一间嚟,因为呢啲石烧牛真系间间都大同小异,都唔知边间打边间。之前喺红磡都想去嘉里酒店食,听讲仲要排队添,但荃湾呢边又唔使㖞。有时系有啲唔明点解同一间嘢,嘢食一样但唔同分店会有差别待遇。的确,我喺大埔食𠮶阵,佢都系冇乜人嘅。唔理喇,入得去就会一会佢。呢度最大嘅特点系即场切肉,段斤秤咁计钱,够晒均真,最少要切 200g 都合理嘅。我就叫个牛扒套餐食吓啦,拣咗 $0.73 一克嘅「西冷」,想切 200g 最后切到 204g 嚟讲个误差系比想像中少。任选一款配料我拣咗「蒜蓉」,生蒜同牛肉真系几夹,打字嘅时候都呑咗吓口水。味道上佢都唔错,几香牛肉味。呢只食法佢会上得比较生,啱晒我,嗱嗱声快快手咁食晒佢,爽到一个点,做套餐夹埋就 $184。咁个套餐就仲可以拣三样嘢,我就拣咗「温泉蛋」、「饮品」同「雪糕」。只蛋正常,嘢饮我拣 Sangaria 苹果汁,略嫌有啲细罐。雪糕佢就系用 da dolce 嘅呍呢嗱味,冇得拣,不过食嘢时先畀一张雪糕咭,食完热食先换雪糕,有用个脑谂过点出餐嘅表
雪糕佢就系用 da dolce 嘅呍呢嗱味,冇得拣,不过食嘢时先畀一张雪糕咭,食完热食先换雪糕,有用个脑谂过点出餐嘅表现。唔知点解会有九折优惠,可能店员有讲但系我冇听,唔理啦,咁样埋单 $166 都系情理之中嘅。。。
(地址:荃湾西楼角路1-17号新领域广场1楼102号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃湾区 #荃湾 #岩盘牛扒ミディアムレア ステーキ #岩盘牛扒 #新领域广场 #牛扒套餐 #石烧牛 #牛扒 #西冷 #蒜蓉 #温泉蛋 #苹果汁 #Sangaria #雪糕 #dadolce #1am0963 #1ambackup