2023-05-05
【荃湾区】【喜登堡茶餐厅】有一排要过嚟海滨花园呢边做啲嘢,咁一场嚟到就梗系食埋嘢先走,初初净系以为得平台 A 𠮶两间茶记,后来发现仲有间类似酒楼嘅物体,仲有啲外卖店。再行落去睇吓,哗,原来呢度全部都系餐厅,俨如一条食街咁。然而,有啲好似唔系好适合我当时嘅情况食,而且营业时间上都未必夹到。我去嘅时间多数都系下昼,有啲餐厅净系做饭市唔做下午茶时段就会落场。而有啲唔做晚市嘅又就快 last order 咁,总之就系少咗好多选择咁样。上次食过新卓蕾,自己就系佢哋当日最后一个客,感觉都有啲尴尬,阻人收工随时连累屋企人嘛,哈哈。当时𠮶篇系 1am0782,不过𠮶日系临时临急写,所以就冇交待好多用餐背景咁,今次就讲返自己系过𠮶边做啲嘢咁解。今次呢间喺上次𠮶间对面嘅啫,茶记之对决咁。我份人就公道过谭公道,每边食一次咁啰。我就咁睇,两间都好似家庭式经营,而今次呢间光猛啲,而且好似佬味浓啲,倾向食啲碟头嘢咁。不过我作为港女,都系叫常餐啦。叫咗个「金牌常餐」,主食叫「鸡扒」,本身配米粉但佢嚟错意粉就算啦,味道都系咁一般架喇。份「火腿奄列」稍为炒多咗,老咗少少,不过都唔系差嘅。饮品我要「冻奶茶」,茶记正常水平
叫咗个「金牌常餐」,主食叫「鸡扒」,本身配米粉但佢嚟错意粉就算啦,味道都系咁一般架喇。份「火腿奄列」稍为炒多咗,老咗少少,不过都唔系差嘅。饮品我要「冻奶茶」,茶记正常水平。夹埋 $49,都系冇下次架啦。。。
(地址:荃湾怡康街海滨花园10座海升阁地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #globaleats #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃湾区 #荃湾 #荃湾西 #喜登堡茶餐厅 #茶餐厅 #冰室 #常餐 #特餐 #金牌常餐 #鸡扒 #意粉 #火腿奄列 #冻奶茶 #1am0811 #1ambackup