【荃湾区】【茶寮 京都仁王门】我都知我好耐冇同大家一齐探讨荃湾区嘅餐厅,只怪我开咗太多头出嚟,又呢样系列,𠮶样系列。最后都系做得唔好,无疾而终,可以话系虎头蛇尾界 KOL。而前日试行一日两个 post 玩法,但系导致 like 数严重失衡。有时想某类读者睇 post 之余 like 埋都难,自己都明嘅,我自己 private account 都好少去 like 嘢,因为我都几怕啲 sales 或者咸湿广告成日 send 啲 follow request 嚟,又要花时间揿走佢,所以我系明白同体谅嘅。不过要多啲人睇到而 like 又唔系完全冇办法,只要啲食物个样够吸引,排版排到靓一靓咁,一样会有个好少少嘅效果。就好似我嚟到海之恋商场嘅呢间日式餐厅,走文青风咁,就算我直属上司唔睇,女同事都有机会路过睇吓。我饿,整个「28辛京都咖喱蛋包定食」系列嘅「辛京都风咖喱极上汉堡扒蛋包定食」啦,$118,正常水准,好食过唔少女仆 cafe,但用餐厅水准就只属 okay。蛋都算滑,咖喱都可以,系啲饭同旧肉最一般,甚至有少少失望。跟餐附送嘅「面豉汤」同冻「日本茶」发挥到正常水准,冇甩漏陀衰家咁。食完想补个甜

跟餐附送嘅「面豉汤」同冻「日本茶」发挥到正常水准,冇甩漏陀衰家咁。食完想补个甜品吸睛,叫个「迷你梳乎厘班戟」跟「焦糖凤梨」,期间限定嘢,$68。食落个梳乎厘班戟唔太得,蛋糕咁,最好食系焦糖凤梨本身啰。

个酱唔特别,忌廉正常,但梳乎厘班戟系真系似清蛋糕,好彩冇叫 $118 嘅两件版减低损失。最后呢餐连埋加一系 $205,我觉得如果系行行吓商场见攰坐低饮杯嘢倾吓偈,系 okay 嘅,但系如果系真系想去享受食物就认真不了。。。

(地址:荃湾大河道100号海之恋商场地下G22-G23号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #foodblogger #yummy #foodlover #foodpics #followforfollowback #love #韩烧 #koreanfood #foodblog #eat #1am荃湾区 #茶寮京都仁王门 #茶寮 #京都仁王门 #28辛京都咖喱蛋包定食 #辛京都风咖喱极上汉堡扒蛋包定食 #蛋包饭 #迷你凤梳乎厘班戟 #焦糖凤梨 #梳乎厘班戟 #1am0752 #1ambackup
  • 焦糖凤梨