2017-03-29
星期五放工,想食番餐好啲,但又已经好鬼攰,好想快啲番屋企,咁可以点算?答案就系买外卖lol当然,话明想食好啲,就紧系唔系茶记外卖啦!上网望一望,见到原来Goobne Chicken仲有仲紧外卖9折优惠,只要叫一客烤鸡再加一客小食外卖就有九折。之前一直都想试不过又未有机会,咁就衬住今次试下啦!拣左三样食物,系两款烤鸡加一款小食,即其中一份烤鸡就要比番正价。因为我地总共有三个人食,如果净系一鸡一小食又好似少左啲啲,两鸡两小食又好似太多了lol所以唔紧要啦,决定叫三样!但发现原来每样都超大份呀,一个小女子就要抽住手袋+电脑+两大袋外卖去搭车哈哈。幸好车程好近,十分钟就回到家,所以啲食物仲系暖粒粒,完全唔洗翻热。韩式炒粉丝鸡蛋卷 $148先讲小食,蛋卷有两款,另一款唔记得叫咩名,但见呢款入面有炒粉丝我都几有兴趣,所以就拣左呢个。多层既蛋卷好实净,而且好足料,蛋非常嫩滑,咬落口系软绵绵架!而且入面仲包有半溶既芝士,上面再淋想茄酱同芥末酱,口感同味道确实冇得弹。蜜糖咖哩烤鸡 $168两款烤鸡入面我比较喜欢呢个蜜糖咖哩烤鸡,开头仲谂甜既蜜糖同辣既咖哩会唔会唔夹呢?结果发现,担心是多余的,两者的味道非
答案就系买外卖lol
当然,话明想食好啲,就紧系唔系茶记外卖啦!
之前一直都想试不过又未有机会,咁就衬住今次试下啦!
所以唔紧要啦,决定叫三样!
韩式炒粉丝鸡蛋卷 $148
韩式炒粉丝鸡蛋卷
蜜糖咖哩烤鸡 $168
蜜糖咖哩烤鸡
蜜糖咖哩烤鸡
结果发现,担心是多余的,两者的味道非常搭配,谁都没有抢著做主角,而系互相提味。
甜甜辣辣的实在好惹味,鸡皮烤得香脆,鸡肉又juicy又嫩滑,一啲都唔干,感觉还冇炸鸡咁热气添!
深层芝士烤鸡 $188
深层芝士烤鸡
鸡面完完全全地布满芝士粉,带著咸咸甜甜的味道,同样烤得外脆内软,每一啖都充满住芝士味!
无论烤鸡定炸鸡都好,火候同温度都要拿捏得恰到好处,这间店确实做到了!
酸萝卜