餐厅: 醉鮮靚湯特色粉麵
资讯:

【葵青区】【醉鲜靓汤特色粉面】为咗家严,多咗喺葵青区出没。咁揾得佢就梗系顺便食埋嘢㗎啦,而佢唔算食好多嘢,亦都唔适合食啲太唔健康嘅嘢,所以选择系少好多。又系行到球场𠮶边,见到呢间食面嘅好似几好,佢又话想食,咁就入去啦。入到去都即刻有位坐,而又有其他人食。佢食 $50 嘅「醉鲜三宝河粉」,所谓嘅三宝即系墨鱼丸、黑椒牛丸、鲜虾腐皮卷,汤底佢配猪骨汤,食落佢话唔错。咁我就食 $59 嘅「醉鸡醉鲜面」配鱼汤,应该都算系呢间餐厅嘅招牌菜,醉鸡味几浓,个面又好食,系唔错,唔怪得佢哋算几重视呢个餐。我加 $9 饮「香柠薏米蜜」,声称祛湿清热、健脾益胃,饮落都 okay。之后我仲叫咗碗 $37 嘅「净鱼皮饺」,佢哋本身个汤几好,所以煮出嚟都好好食,仲有块生菜。埋单 $155 我就觉得咁样食三碗嘢真系唔贵,同埋佢哋食物味道都唔差,系一个几好嘅选择。。。(地址:葵芳礼芳街17号葵福大厦地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagram #foodiesof

(地址:葵芳礼芳街17号葵福大厦地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagram #foodiesofinstagram #love #restaurant #foodblog #eat #1am葵青区 #葵芳 #醉鲜靓汤特色粉面 #醉鲜 #醉鸡醉鲜面 #香柠薏米蜜 #净鱼皮饺 #醉鲜三宝河粉 #1am1461 #1ambackup
2024-06-22