2020-09-24
次次经过伊利近街小巷,都见到好多人排紧队等食呢间小店,仲话闲闲地要等粒半钟😣 难得放假特登约埋家姐去试吓,咁啱呢日唔多人等咗20分钟就有位,不过要坐outdoor,夏天真系💦💦家姐一向都食素,所以呢度都有好多啱佢嘅选择,最后佢拣咗Hipsters Say Hello(HK$105),清新creamy嘅牛油果配搭酸酸甜甜嘅Salsa非常开胃,啱晒夏天食😋 当然唔少得sourdough系底,外脆内软配埋Salsa食够晒惹味!而我就拣咗其中一款非常signature嘅open sandwich — Big Boss (HK$198)! 平时睇见人哋啲相都流晒口水🤤 Sourdough上面先舖一大片半溶嘅车打芝士,然后排满一片片嘅新西兰西冷牛扒,大约6成熟,再上面就有大大粒嘅portobello,满满嘅肉汁加埋焦糖化洋葱,最后最顶仲有一大堆劲fresh嘅火箭菜,完全系my favourite!牛扒软腍,配搭芝士大啡菇一齐食口感超丰富,sourdough沾满香浓肉汁,但唔会搞到淋bat bat,加埋火箭菜同洋葱超夹超好味!虽然价钱略贵,但真心好食,同埋份量十足👍不过饮品方面就争少少,Iced E
不过饮品方面就争少少,Iced Earl Grey($30) 非常普通,仲要冰都无粒,而Iced Coconut Latte($40)就略甜,椰子味亦唔算香浓。
家姐最后仲外卖咗个Sourdough Cinnamon Bun ($60),佢食完都话超正,好味过啲open sandwich,下次有机会都要买嚟试吓😋