2019-08-30 732 浏览
放晏时间呢边特别多人,呢间系新开嘅车仔面,趁未系好多人,快啲试头啖汤先。间铺比较隐蔽,系板上个位转入去。有高枱坐,初初以为会唔舒服,又ok㖞。好耐无食车仔面,咩都想食。除左面底,仲有小食可以拣,啱哂。朋友个碗超满,我地都叫左4𩠌。朋友唔记得圈走辣,预设左个底系有小小辣,不过佢食得到。菜好新鲜,而且好多。炸墨丸腐皮有惊喜,好满满,而且味道不错。绝对要推介嘅系猪红,好滑,完全唔「鞋」。呢边第二碗都有,萝卜系已经超级入味,咬落去啲水已经涌哂出黎。朋友话个猪皮又系好好味,够哂味道。我个碗我自己好钟意,辣腩仔肉系好好味,辣味刚好,肥瘦刚好,肉味出得黎,辣味唔会抢,反而开胃左。墨丸大大粒,非常足料。我自己好喜欢粗面,挂汤唔错。厨房好细心,有啲𩠌分开上,呢个系甜酸斋,质地同我地平时食嘅唔同,好似油炸鬼咁,但硬啲厚啲,味道系一样。鸡翼要介绍下,首先系脆口,热上,咬落无几耐,淡淡嘅香茅就飘出黎,但你系见唔到有粉定茅,唔会太浓,几好。饮品我地都点咗特饮,跟餐加14元,有青檬梳打、咸七,我个人好喜欢我自己点嘅奶茶红豆,奶茶本身系我至爱,红豆够哂沙,呢杯就值得。车面坐得舒服嘅通常好少,呢间有惊喜。

间铺比较隐蔽,系板上个位转入去。

有高枱坐,初初以为会唔舒服,又ok㖞。

好耐无食车仔面,咩都想食。除左面底,仲有小食可以拣,啱哂。

车面坐得舒服嘅通常好少,呢间有惊喜。