2020-11-10 1141 浏览
因為腸胃不適,返工lunch去買外賣,要清湯米粉加底結果外賣拿回去公司打開是咖哩汁(本人最憎咖哩) 都算,再行返去叫佢換,換完打開見到d墨魚丸是8成黃色2成白色好明顯係把我之前那碗d餸直接過到新那碗我當場已經問係咪張舊餸直接過了去新碗到,d職員說不是當我拿出門口數步忍不住再打開仔細睇下 ,真係見到d餸呈現黃色真的是咖哩汁浸過再回頭去店中,個男廚直接出來說是正常是這樣,我問佢為什麼白色墨魚丸清湯會有8成黃色2成白色? 他說煮時是這樣什麼什麼我一開始已講明我是唔食咖哩的,個男廚都要死頂,沒打算換一碗真正的清湯給我我就算了,當我被騙,以後不會再去大家也小心(病先來玩我,真黑仔)
因為腸胃不適,返工lunch去買外賣,要清湯米粉加底
結果外賣拿回去公司打開是咖哩汁
(本人最憎咖哩)
好明顯係把我之前那碗d餸直接過到新那碗
我當場已經問係咪張舊餸直接過了去新碗到,d職員說不是
真的是咖哩汁浸過
我就算了,當我被騙,以後不會再去
大家也小心

(病先來玩我,真黑仔)
極差服務
2020-11-10
外卖送餐
用餐时段
2020-10-23 516 浏览
今日lunch嗌左三餸外賣,其中一樣餸係生菜, 打開得一條都算數 ,食到底仲要有隻有翼有腳既昆蟲。唔想肚屙真係唔好食 衛生差到咁 打去反映仲要無啲禮貌,已轉介食環處處理
外卖自取
2020-10-21 400 浏览
果日返工做野晏左食lunch 變左食下午茶 行過見到30蚊3餸麵仲有汽水送 真係抵到震 嗌左豬紅魚蛋豬皮粗麵 份量都頗大 而三種食材都好高質 三樣都好入味 如果係觀塘返開工 可過去嘗試一下 CP值真係高
真係抵到震 嗌左豬紅魚蛋豬皮粗麵
2020-10-02
2020-09-03 750 浏览
呢個價錢黎講($30)真係平, 湯底好味, 足料 👍🏼食過3次 今次食完覺得佢地好好 要推介中海日升中心最入面 可能好多人會錯過事情係差唔多6點 南記已停下午茶 咁我就再去食B仔 蘿蔔蠔油齋菜餃米,汽水$30拎麵果陣(自助既)阿姨話1隻餃子爛左補隻雞翼俾你好唔好我覺得爆左少少無問題 所以我話唔食雞翼架唔洗啦😊佢就話轉冬菇俾你啦好無呀我都熱情難卻 呀咁好啦 多謝多謝!佢仲話唔洗客氣 叫我食飽d呀可能佢見我瘦 聽到果下真係幾暖馨✨本身已經好平! 而家仲加多幾件冬菇俾我🙈🙈冬菇好滑好滑! 最後食哂成碗 真係好飽 !😋
呢個價錢黎講($30)真係平, 湯底好味, 足料 👍🏼

食過3次 今次食完覺得佢地好好 要推介
中海日升中心最入面 可能好多人會錯過

事情係差唔多6點 南記已停下午茶
咁我就再去食B仔 蘿蔔蠔油齋菜餃米,汽水$30

拎麵果陣(自助既)
阿姨話1隻餃子爛左補隻雞翼俾你好唔好
我覺得爆左少少無問題
所以我話唔食雞翼架唔洗啦😊

佢就話轉冬菇俾你啦好無呀
我都熱情難卻 呀咁好啦 多謝多謝!
佢仲話唔洗客氣 叫我食飽d呀

冬菇蘿蔔餃子蠔油齋
三餸麵小辣
  • 蠔油齋
  • 冬菇
隨著越嚟越多公司搬到觀塘,呢區餐廳啲價錢亦越食越貴📈。早幾日去開觀塘,想食平啲啲,喺朋友介紹下,嚟咗呢間平民價啲,專門食車仔麵嘅小店🍜。.呢間車仔麵店位於中海日升中心地下,店舖唔算起眼,要直行入到最尾先搵到佢😯。店內有三款套餐可選擇,你亦可自由組合自己鍾意食嘅餸同麵😋。.#細B套餐($48),餸菜都幾豐富,一碗有齊豬皮、豬紅、魚蛋🍢、蘿蔔同時菜🥬,數量都唔小添!當中陳皮魚蛋肉質紮實彈牙,蘿蔔清甜入味,阿叔鍾意👍🏽!不過最鍾意都係呢度嘅辣汁,你知阿叔唔辣得😅,喺店員極力推介下加咗少少呢度嘅秘製辣汁,店員果然無介紹錯,辣汁極度惹味,又唔會太辣,各位一定要試!😙.#香茅雞翼($25),隻隻都肥嘟嘟嘅雞翼🐔,全部即叫即炸,新鮮熱辣,外表金黃色,內裡肉質鮮嫩。👍🏽.#甜酸齋($8),麵筋軟腍,吸收晒酸甜汁嘅精,開胃好味!👍🏽
2020-04-09 659 浏览
返工前忽然間好想食車仔麵,見呢度嘅評價都幾好,就膽粗粗去同老公試下。我自己叫咗魚蛋、雞翼、腐皮配米粉,魚蛋有魚味有咖哩味,雞翼好淋軟,腐皮非常嫩滑。而老公就叫咗大腸、豬皮、蘿蔔,佢話每樣嘢都好入味,好好食!能夠每味餸都好味,真係唔容易,要俾十個讚!不過唯一美中不足嘅就係,唔知係唔係受疫情影響關係,枱面上一樣調味料都沒有。因為我本身唔食牛,所以走咗腩汁,覺得個湯底有少少淡,所以就問姐姐有冇豉油,佢竟然答冇(有禮貌的),噢……

用餐时段
2020-01-18 566 浏览
22元二餸一麵仲要包凍飲每天早上經过都俾一位女仕派傳單吸引-終於都係去試下-不知係米老細哥哥-介绍吃墨魚條-真係超正-姐姐服務又好-已返轉头試好多次-必食推介-墨魚條-豬紅-齋-豬粉腸-加辣汁
2020-01-06 464 浏览
舖頭在地下最最最末端,又唔見出面有宣傳,所以不容易察覺,除非前頭幾間舖都唔啱食,如果唔係都唔走咁入。午餐時間約12:35到,店內冇人,懷疑中伏,但實在想食車仔麵,所以就試吓,點了細B,有4餸及三餸麵,蘿蔔好食,但應該係近期蘿蔔當灶有関,菜肉餃就唔多菜皮厚,魚蛋辣,豬紅硬,湯底係幾好,麵底冇乜特別。落單時唔見有優惠,但比錢時價錢合理!
2020-01-04
$37.5 (午餐)
用餐优惠
優惠券
2020-01-03 413 浏览
其實觀塘真係好多野食 行開附近工廠區肥到中海日升中心勁多唔同種類嘅野食 車仔麵(河粉 魚蛋 魷魚 滷蛋)小辣同平時啲車仔麵差唔多大 魷魚麵幾好咬口唔會好韌 滷蛋滷得都幾入味 唔錯車仔麵(米線 菜肉餃 豬大腸 )小辣豬大腸整得好乾淨 而且好入味好軟稔 雞翼都幾入味 菜肉餃同平時食啲唔同 因為佢冇特別講明係邊隻菜餃 食落都可以接受 小辣其實係平時香港人食到嘅辣 唔會over小食方面炸墨魚餅香炸蝦餅依兩款小食嘅樣其實好似樣 但食落嘅味道好唔同 兩款嘅炸好香脆 彈牙 而且都好有鮮味 分別就在於係蝦味同墨魚味炸雲吞比較細粒 入而嘅餡料唔係好多 比較脆口飲品就叫左薑檸梳打同咸檸七依啲懷舊野飲
車仔麵(河粉 魚蛋 魷魚 滷蛋)小辣

炸雲吞
比較細粒 入而嘅餡料唔係好多 比較脆口

飲品就叫左薑檸梳打同咸檸七依啲懷舊野飲
2019-12-01 310 浏览
呢日去開apm行街,行完去左附近搵下野食。本身想食冰室嗰d不過太多人無等到,最後行左入去見到呢間車仔麵話新開所以就試下啦!下午茶價錢幾抵食,而且仲送埋野飲,真係平民價錢。雖然係下午茶,但係佢麵底份量無話特別細份,而且d餸都幾多,好抵食👍跟住仲叫左兩個小食,即叫即炸,送到上黎熱辣辣卜卜脆,正!炸物真心唔錯,唔會話炸到乾哂好油膩咁,肉質依然好嫩滑。呢到叫特飲只需加$4,咁當然試下特飲啦🤣大家經開觀塘不妨試下啦,真係大件夾抵食。

下午茶價錢幾抵食,而且仲送埋野飲,真係平民價錢。

呢到叫特飲只需加$4,咁當然試下特飲啦🤣
大家經開觀塘不妨試下啦,真係大件夾抵食。
2019-11-20 225 浏览
在觀塘工作午市選擇很多,來到駿業街上有整座的餐廳對面街又有熟食街市,再走多幾步就是APM或工廈中特式食店,可想而知在這生存質素參差一點就生存不了。轉入大廈走到最裡面發現這新開的麵店,食客已有幾位在等侯點單,就心動想試一試。炸墨魚餅是最驚喜的一項,新鮮炸起香脆,價錢十分相宜。點了小辣的車仔麵,湯底有點沙嗲感,一點微甜,順口惹味,不吃辣的人點建議點更少辣。喜歡這邊的蘿蔔煮得透熟,甜味有出來。牛腩不會過肥,沒有噁心感,腐皮也沒有怪味道,配起湯麵來也吃得安心。友人這碗試了豬皮,午餐肉和墨魚也相當不錯。店內是自助形式,格局也不會太擁擠。

炸墨魚餅是最驚喜的一項,新鮮炸起香脆,價錢十分相宜。

友人這碗試了豬皮,午餐肉和墨魚也相當不錯。

店內是自助形式,格局也不會太擁擠。
2019-11-04
2019-11-18 207 浏览
在眾多香港地道美食, 偶然都會諗起車仔麵 ,而且 來來去去都係去返自己食開嗰幾間, 怕中伏而且車仔麵可以好專業, 唔係填飽個肚咁簡單。這天我們到了 觀塘《B哥車仔麵》, 之前經過現在終於有機會可試。 餐廳企理乾淨 ,仲有部大電視, 一邊仲有吧檯嘅座椅! 一啲都唔覺得迫喼。因為車仔麵癮發作, 唔理咁多想食就剔。我揀了幼麵, 好幼細而且冇鹼水味。 材料好豐富, 咖哩魚蛋豬皮夠入味唔會淨係得咖哩色。 豬大腸亦好軟熟,不過就偏肥嗰種。 坊間少有嘅粉腸也有, 可惜當日售罄。滷水翼尖夠曬腍! 辣腩肉和牛腩味道唔錯,都係好淋好入味。 咖哩魷魚夠爽彈! 韭菜餃和魚皮餃則普通了一點。 雞翼唔會炊到爛曬, 鹵水味甘香。墨魚丸和牛牛丸,每款餸都只有兩粒, 又覺得少了一點。湯底可以選小辣或者走辣都可以, 我選了小辣。 原來會舀上 一小羹好稠嘅醬汁, 輕輕攪拌湯底即時變辣。 覺得口味比較濃和好重嘅八角味, 加多一點沙爹或者甜味會更加平衡!奇怪唔知點解冇叫每次必吃的豬紅,定係賣曬?!跟餐加七蚊就有飲品,加$14 仲有特飲。咸檸七和青檸梳打, 味道唔夠濃,不過夠冰凍清涼, 吃那渣麵真係不能缺少凍飲~屋企人分別揀咗伊

因為車仔麵癮發作, 唔理咁多想食就剔。

我揀了幼麵, 好幼細而且冇鹼水味

墨魚丸和牛牛丸,每款餸都只有兩粒, 又覺得少了一點。

奇怪唔知點解冇叫每次必吃的豬紅,定係賣曬?!

跟餐加七蚊就有飲品,加$14 仲有特飲。

屋企人分別揀咗伊麵(另加$3)同油麵~ 伊麵感覺好吸湯~

紅腸好好味, 白蘿蔔好入味好甜,
配咖哩魷魚真係冇得輸。 佢嘅菜心係超級粗壯!

泰式蝦餅小食, 即叫即炸熱辣辣!

通常食完車仔麵會覺得好口渴, 但這裏吃完回家並不特別口渴, 感覺沒有強勁嘅味精或者過鹹, 很讚!

2019-11-09 189 浏览
好耐無食車仔麵,今次比我搵到呢間B哥車仔麵,環境好舒適寬敞,好少車仔麵檔可以坐得咁自在🤣注重健康既我地點左兩款油菜,份量好多同好鮮甜。另外點左車仔麵必備既豬紅黎測試下。豬紅爽口彈牙,味道一流!過關!之後試左咖喱鮮魷,味道夠辣夠惹味,不過質感嫌略硬,下次會再試!胃口向來大既我叫左大雜麵,可以一次過試晒所有野!侍應一捧上黎既反應係:嘩!比相既更大豐富好多!🤣 如果你有選擇困難,呢個就岩晒你!最後試埋泰色墨魚餅,魚餅炸得剛好,泰色醬酸甜開胃,作為飯前小吃一流👍🏻

2019-10-31 154 浏览
上班以後很少再吃車仔麵,看到公司附近有一家新開的車仔麵,即管一試,怎料相當有驚喜。下單後,大概六七分鐘就能拿了我點的麵是 米線+小辣+炸墨魚腐皮卷+蘿蔔+腩肉,另加小食-香茅豬扒一份,以及一杯紅豆奶茶。先說說麵食中的靈魂—湯底,味道相當適中,濃厚得來不會很鹹,反而更多的是腩汁的鮮味,再把麵上的辣醬與湯底混和,因我點的是小辣,完全沒有搶走湯底的滋味,反而是錦上添花,但又能感到舌尖辛辣的過癮,還有一些蒜和辣椒的顆粒增加口感,整個湯底變得相當有層次,一問之下,才得知辣醬是店舖獨自調製,難怪味道是如此特別,外面絕對吃不到,沒有誇獎。腩肉十分入味,肥瘦均勻,有咬感之餘亦相當鬆化,而且有三四大片,絕得值得加$3一試。炸墨魚腐皮卷,十分彈牙、可口,墨魚膠中含有一些些的墨魚粒,加上外圍的腐皮,口感十分豐富,比較遺憾的是一碗只有兩條,如此好吃,實在不夠喉。超腍超入味的蘿蔔,與別的車仔麵不同,不是大大舊,而是一小塊一小塊,十分方便進食,絕對有站在顧客角度設計。很鬆化的香茅豬扒,肥瘦適中,而且炸得相當脆口,十分滋味,還特意剪成小塊方便進食,正如我上面所說,確實有站在顧客角度思考。紅豆奶茶,相對主食普通,但奶

下單後,大概六七分鐘就能拿了
米線+小辣+炸墨魚腐皮卷+蘿蔔+腩肉

特調秘製辣醬
腩肉

炸墨魚腐皮卷

蘿蔔

香茅豬扒

紅豆奶茶

紅豆奶茶,相對主食普通,但奶味、茶味都很足夠,紅豆熟度也恰到好處,不會過淋或過硬。
2019-10-31
米線+小辣+炸墨魚腐皮卷+蘿蔔+腩肉
特調秘製辣醬
腩肉
炸墨魚腐皮卷
蘿蔔
香茅豬扒
2019-10-30 115 浏览
我地收工去左B哥到食車仔麵,我地又阻住B哥收工啦!因為我成8:00先去到,立即叫左碗「大B套餐」米粉少辣;同埋「細B套餐」麵係米粉少辣👍🏻,另外,我仲叫左個魚餅同豬排,真係熱辣辣勁好味,因為阻住佢地收工,B哥又勁好人地送左一碟羅白同一碟雞翼俾我地食😍。我個大B套餐食有大腸、牛腩、豆卜、魷魚、時菜,大腸勁入味,不會有腸臭味,洗得好乾淨,食得好安心👍🏻牛腩麵係好入味,好林😋BB個細B套餐有豬皮、豬紅、魚蛋、羅白,豬皮處理得好好,爽夾脆,魚蛋係用豉油魚蛋👍🏻、羅白又勁甜冇渣😋😋😋

• 大B套餐