2024-04-17
【观塘区】【House Fifty Eight】之前喺附近揾嘢食嘅时候,见到呢间西餐酒吧有桌球台,已经觉得劲啱春哥,点知佢就走嚟揾我一齐试呢间嘢,咁啱喇㖞,就梗系去试吓佢啦。去到一人试一份午餐,一人试一个餐汤,佢话佢个「蘑菇汤」劲好饮,我就觉得我个「杂菜汤」okay 咁啦。食完都几软熟嘅「餐包」之后就到主菜,我哋 share 食,一齐试咗各 $148 嘅「慢煮美国安格斯顶级牛板腱」同「澳洲去骨羊臀肉」。前者用慢煮方法整,锁住啲肉汁之余个肉质亦都非常鲜嫩。后者都整到好腍,用咗臀肉系啖啖肉嘅,感觉系好过羊架。跟餐加 $16 配「薯条」,好味嘅。加 $22 试埋是日甜品系「Tiramisu」,淡淡哋嘅甜味唔会太腻。餐饮方面,春哥试加 $3 嘅「冻柠茶」,我就试加 $13 嘅「冻朱古力」,都几好。最重要系佢哋可以带宠物去,仲有宠物餐提供。两点后午市仲有八折添,抵呀。。。(地址:观塘骏业街58号电讯数码大楼4楼)@House_FiftyEight#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yumm
(地址:观塘骏业街58号电讯数码大楼4楼)
@House_FiftyEight
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am观塘区 #观塘 #HouseFiftyEight #蘑菇汤 #杂菜汤 #慢煮美国安格斯顶级牛板腱 #澳洲去骨羊臀肉 #薯条 #是日甜品 #tiramisu #冻柠茶 #冻朱古力 #1am1360 #1ambackup