416
等级4
180
2023-08-22 405 浏览
今日同朋友去咗观塘嘅靓靓cafe Relish食午餐💁🏻‍♀️ 餐厅装修系木系风格🪵加上精致家私及植物点缀🌳 布置有格调又宽敞舒适~ 店员服务态度亲切,食物质素唔错❤️ 我地叫咗两个set,每个set都有是日餐汤/沙律、主菜同饮品。是日餐汤系鹰嘴豆蓉汤,味道清甜,鹰嘴豆香味浓,好味! 📍酱烧日本猪肉眼伴香草洋葱烤薯•炒野菜📍香煎盲𫚧柳配芒果莎莎伴香草洋葱烤薯•炒野菜主菜我叫咗酱烧日本猪肉眼🐷同埋 香煎盲𫚧柳配芒果莎莎🎣。两个主菜都系用烤薯同炒野菜做配菜,烤薯外皮香脆,里面松软,炒野菜有红甜椒、青甜椒、翠玉瓜、粟米仔等等,颜色缤纷,清新爽口🥒酱烧日本猪肉眼肉质粉嫩多汁,配埋酱汁好入味。香煎盲𫚧柳皮香肉嫩,芒果莎莎酸甜开胃,增加层次感。📍Iced Americano📍White coffeeIced Americano冰凉提神,苦中带甜。White coffee 其实系斋啡加奶,都几好饮🥰总括而言,relish系一间值得一试嘅餐厅,食物份量足够,价钱合理,适合忙里偷闲chill下!
更多
6 浏览