2023-10-17
果日食完楼下间中菜就已经留意到呢间餐厅,呢间餐厅系真心有惊喜,除食物质素外个场地都好正,有桌球有镖机有peer pong,食完饭都同男朋友玩左阵先走。我地直接叫咗个$702嘅二人餐,性价比感觉都唔错一共有4个courses而且仲另外配两杯mocktail,而且主菜本身都菜式高质,就试试佢。———————————————🌟挪威三文鱼他他呢个前菜真系一啲都唔hea,其实出面好多呢个价钱嘅前菜可能都系比个普通沙律,但呢度竟然可以食到一份他他,而且味道同卖相都高质。睇相可能觉得三文鱼好似好少,但其实份量比想像中多,牛油果蓉配三文鱼再加有少量红椒粒同三文鱼籽做配搭,味道真心高质,不过如果可以配多几块饼感觉会更好~.🌟美国安格斯牛仔骨配龙虾尾虽然系龙虾尾,但实际上个肉量都唔少,而且佢熟成度掌握得好好,龙虾肉咬落爽口弹牙。至于牛仔骨平时都比较少系西餐主菜出现,佢一共有两封大牛仔骨,牛味好浓而且肉质都算嫩,系到骨附近果啲位先比较需要牙力咬,感觉唔点汁都已经好好食!.🌟法国自然春鸡春鸡本身非常幼嫩,所以体型唔系好大只,但系肉质方面系真系好嫩滑,就连鸡胸位置都唔会比人感觉好“鞋“。调味上配本身有腌制再加有
———————————————
🌟挪威三文鱼他他
🌟美国安格斯牛仔骨配龙虾尾
🌟法国自然春鸡
春鸡本身非常幼嫩,所以体型唔系好大只,但系肉质方面系真系好嫩滑,就连鸡胸位置都唔会比人感觉好“鞋“。调味上配本身有腌制再加有香料烤焗,调味唔会太浓而且又好香口。
🌟焦糖朱古力奶
Mocktail果边店员话简唔到可以由佢地安排,我就直接放手等惊喜,先系嚟左呢杯朱古力奶,整体味道唔会太甜亦都唔会太浓,如果朱古力味再重少少会更好。
🌟荔枝苹果汁
至于另外呢杯系非常有惊喜,其实我都唔系好肯定佢叫咩名,不过入面系加有苹果、荔枝、蝶豆花同接骨木花,味道酸酸甜甜之余仲充满花香味,非常推荐,不过大家可能要讲清楚个口味佢地先再调到haha
🌟白桃朱古力蛋糕
蛋糕方面味道系ok,有香桃味同时唔会话好甜,不过感觉中间果层嘅口感落多咗少少鱼胶粉,如果可以变得creamy或者绵滑啲嘅口感我会更钟意~
🔸整体评价🔸
整体系满意嘅一餐,餐汤上面虽然冇提及,但系都系份量多之余用料十足,感觉性价比都好高。食完野仲掟咗阵镖先走。环境同气氛都唔错,好似仲有包场服务,大家如果有需要都可以同餐厅查询~