2021-04-21
记得石门京瑞广场多小店,本身想食「有间野食」嘅咸蛋黄花生酱薯条、雪糕菠萝包同黐线芝士黐住苹果芝士治,但无开🙈,所以转战呢间系正隔离嘅小食店,份量大CP值高,可以考虑encore👍🏻。🥐白汁碎蛋牛角包 $26白汁碎蛋味道甜甜地好好味~~感觉清爽无沙律酱果种油腻感;全部都系蛋白无蛋黄,咁就唔会吸晒口水令口腔干争争。外层碎蛋份量超多!可惜碎蛋塞得唔够深入,变左一开始就斋食料但到尾段要就住食😅。蜜汁拼盘A $45拼盘A共四款食物,包括鸡翼、墨丸、芝士肠及鸡肉肠,味道正正常常。细个好钟意系屋企自制蜜汁八爪鱼肠仔,回忆返晒黎😄。🐥盐酥鸡芝士捞丁 $35盐酥鸡唔错,外层粉唔厚,炸得够干身唔会油又够脆,内𥚃仲系keep住Juicy👍🏻;味道比较淡口,嫌唔够味可以自己额外加椒盐/孜然粉;以为芝士得好少,但原来都够捞晒全个面(记得趁热捞同食快d,唔系芝士好快凝住捞唔到面),不过芝士味略轻。
🥐白汁碎蛋牛角包 $26
蜜汁拼盘A $45