2014-04-23
复活节假既最后一日, 今日同Honey游车河,去到鲤景湾。 呢度真系好c服,响海边行下行下真系好浪漫呀,又可以将平时工作既压力释放哂, 特别系今日天气凉凉地,拖住Honey只手, 呼...正无意中, 见到呢间餐厅『jack』, ok㖞,好有情调呀,啱哂我同Honey倾下心事, 坐底个feel 都几正。 由于系Happy hour 嘅时段,本来只想啤啤。 但比我Honey眼利地见到有生蚝食, 虽然$256半打看似贵咗d 。 但我俩都系蚝友,又正值假期,就比自已【豪一豪、蚝一蚝】。店方细心地把生蚝--由左至右,由淡至咸排列。由左至右--US, scottish cumbre, austarlian tasmanian, austarlian coffin bay, french fine de clarie,french gillardeau. US-清清地,爽脆,size略细。scottish cumbre- 小小creamy。austarlian tasmanian-开始浓味左小小, 一个字~ 鲜。austarlian coffin bay-系全晚亮点,简直系极品, 有浓浓的蚝香味,久
店方细心地把生蚝--由左至右,由淡至咸排列。
US-清清地,爽脆,size略细。
scottish cumbre- 小小creamy。
austarlian coffin bay-系全晚亮点,简直系极品, 有浓浓的蚝香味,久久在口中不散。
french fine de clarie-尚可,开始有点儿金属的味道,一样新鲜非常。
french gillardeau-偏咸,好重海水味,呢款我不太接受。
悠悠闲闲黎呢边好正,浪漫情调最啱谈心,三五知己又可啤啤佢。
我仲见到好多人带狗狗黎散步。
值得一赞嘅系服务员态度超好,亲切有礼, 环境又好。 我决定叫Honey下次同我来食晚餐。