同朋友好耐冇相聚,最终book咗呢一间试下个brunch set,因为有听好多人都赞好好味🙈我地去既时候,即将父亲节,餐牌设计好可爱餐厅空间感十足,而且有两层,服务员全部都好有善&有趣🥰我地三个女仔系选择困难症&侍应推介下,最终拣好食咩。 ANTIPASTI谂住选择好食咩,点知原来全部包晒🤤Caesar Salad 正常发挥Pirata cold cuts selections 份量比预期多,最后都食唔晒。Parma ham味道比较抢眼,味道比较浓郁,因为佢系24个月既hamFritto Misto 系炸鱿鱼、虾&鳕鱼,香味扑鼻,啖啖肉,但系略嫌炸得有少少湿,个皮淋得好快Signature M.M.M肉丸用左猪肉、牛肉&芝士整,肉味劲香。因为当中有啲芝士,所以味道层次更加丰富🤤其实食完前菜,都已经有六成饱😂😂😂Starting the Main course 。Butcher’s Cut (+$68 PP)虽然要每位加$68,但真心推介呢一款🤤值得价钱试试每块肉厚度一样,而且煮得好淋,牛味系个口到爆发出来。Black Truffle Tagliatelle 意粉上面铺满松露片,识落啖啖
我地去既时候,即将父亲节,餐牌设计好可爱

。 ANTIPASTI
谂住选择好食咩,点知原来全部包晒🤤
Caesar Salad
正常发挥

Pirata cold cuts selections
ANTIPASTI

Fritto Misto
Fritto Misto

Signature M.M.M

其实食完前菜,都已经有六成饱😂😂😂
Starting the Main course

。Butcher’s Cut (+$68 PP)
虽然要每位加$68,但真心推介呢一款🤤值得价钱试试
每块肉厚度一样,而且煮得好淋,牛味系个口到爆发出来
Butcher’s Cut

。Black Truffle Tagliatelle
意粉上面铺满松露片,识落啖啖松露味🙈而且意粉好挂汁,好creamy
Black Truffle Tagliatelle

🚨🚨🚨甜品时间到🚨🚨🚨
因为每人可以叫一款甜品,我地一人叫左一款试晒所有甜品

。Affogato Martini
Hazelnut ice cream味道真系好够,落埋coffee liquor,食既时候系另一个层次,vodka几浓系晒杯底,食到最尾有少少晕晕地既感觉😂

。Tiramisu
正常发挥,但我个人觉得Pici既tiramisu比较好少少

。Panna Cotta
最美食呢一个,甜甜酸酸,奶味好重但好滑,而且系三个甜品当中最好食既一个👍🏻👍🏻👍🏻好啱做今餐既总结🤤
Affogato Martini, Tiramisu & Panna Cotta

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺
消费指数: 💰💰💰(人均消费$488)
环境质素: ☘️☘️☘️☘

同类餐厅 #cocofood_意大利菜