2024-03-19
最近同朋友去咗铜锣湾世贸中心嘅台北栈 Check in Taipei 餐厅以浅粉红色为主色 灯光柔和打卡好靓💕 而且环境好大坐得好舒服!有好多唔同嘅台式食物 仲有大量邪恶嘅麻糬/芋泥等等 好睇又好食😋 ♡ 芋泥3Q拿破仑 HKD$108由芋泥 咸蛋黄 麻糬 肉松制成 超邪恶但又好好食~口感真系超级超级丰富!拿破仑口感一切开好好好酥脆👍 仲好香牛油味~~ 麻糬烟烟韧韧同肉松芋泥都超夹😛😛 佢有几间分店 而呢个系铜锣湾分店先有嘅甜品!♡ 明太子麻糬蛋饼 HKD$98佢有好多款蛋饼我都想试🤣 最后拣咗呢款!好好食!上枱热辣辣~面头仲有好多明太子酱同埋樱花虾 而且拉丝嘅效果劲吸引XD 唔系讲笑真系超多明太子同埋麻糬😱 同蛋饼呢个配搭好match🧡💛 明太子/麻糬fans一定会钟意~♡ 咸蛋黄芋泥球 HKD$78同样卖相好吸引嘅一款小食 一粒粒咁样好可爱💜 外脆内软~~ 好香芋头味!咸蛋黄同埋芋泥呢个配搭又系好邪恶😛 ♡ 招牌牛肉面 HKD$116 加溏心蛋+HKD$8见系招牌所以叫嘅牛肉面!汤底好正好浓郁牛肉份量仲好多~ 仲有特制嘅辣牛油 加埋落去一齐食好惹味❣️♡ 木瓜牛乳 HKD$52本来挣
♡ 芋泥3Q拿破仑 HKD$108
♡ 明太子麻糬蛋饼 HKD$98
♡ 咸蛋黄芋泥球 HKD$78
♡ 招牌牛肉面 HKD$116 加溏心蛋+HKD$8
♡ 木瓜牛乳 HKD$52
本来挣扎咗好耐要芋泥牛乳定系木瓜牛乳🤣 见其他嘢食都已经拣咗芋泥 所以今次就叫咗木瓜xdd 牛奶好香好滑 木瓜同牛奶呢个配搭冇得输🧡🤍