2021-08-26
☞ 讲起去尖沙咀揾食,唔知大家第一时间谂起边度呢🤣其实除咗大商场之外,尖沙咀都有好多楼上餐厅㗎,今次嚟到位于海港城对面嘅一间bar and restaurant,由于今次去食嘅时候仲未天黑,所以我哋今次就无饮酒,嗌咗几个咸食同mocktail同朋友chill吓😆🍴四重芝士披萨 Four Cheese Pizza($98)❖ 佢系薄批!薄批!薄批!(好重要🤣)我自己就钟意食薄批多过厚批🍕感觉无咁饱腹但又可以过吓口瘾🤩批底脆卜卜劲香口,面头铺满好多芝士😋🧀🍴意式西西里汁烩八爪鱼 Grilled Octopus with Garlic Herbs & Bango Sauce($118)❖ 八爪鱼份量正常,酱汁偏向酸酸甜甜,超级开胃😋配埋蒜蓉包食无得输😆🍴挪威烟三文鱼牛油果意大利饭 Norwegian Smoked Salmon Avocado Risotto($148)❖ Risotto来讲佢份量都几大份,食落非常creamy,饭粒唔会太硬,唔会有未煮熟嘅感觉,面头铺满咗大约一整个牛油果,加上几片烟三文鱼,整体正正常常,可以一试👌🏻🍴Mocktail - Spring($78)❖ Orang
🍴Mocktail - Spring($78)
❖ Orange Juice, Grapefruit Juice, Rose, Lime Juice, Grenadine
🍴Mocktail - Autumn($78)
❖ Kiwi, Lime, Apple Juice, Ginger Ale
❖ 自己钟意比较甜嘅mocktail,所以拣咗呢两杯,甜度正常饮落好清新😋
☞ 餐厅仲有outdoor area,如果夜晚同朋友嚟饮酒倾计嘅话一定好chill🍻😆