平时去港岛主要都系铜锣湾一带,有时真系想去番d冇咁多人既地方,今次黎到港岛南区既鸭脷洲揾野食☺️鸭脷洲既地铁站其实就系利东站,一出地铁站沿著鸭脷洲大街行就会揾到呢间主打台湾菜既Cafe《叁疯》😙‣ 手撕猪肉配酸种面包两份sourdough都几好食,当中手撕猪肉比较少见,佢地既酱汁系酸酸甜甜咁,配埋炒洋葱真系好好食,下次再黎会encore呢一份😍‣ 烟三文鱼炒蛋配酸种面包($82)呢个配搭系好多地方都有,咸香既三文鱼配炒蛋加面包味道几好~‣ 肉松芝士蛋饼 ($38)份量几大馅料丰富,每一份都食到满满既肉松;味道正正常常,如果蛋饼外皮系软身既,个人觉得可以整得脆口d会再好食d~‣ Croffle-香蕉榛子($65)/杂莓吉士($72)两份croffle既卖相都几靓,croffle外脆内软好正,当中香蕉榛子味croffle既香蕉系有焦糖系表面;杂莓croffle同样几好食~‣ Matcha Latte ($45)/Flat White ($38) 拉花唔错,饮落都几滑身,抹茶味道中等,如果可以再浓郁d就更正😋朋友个杯饮落同样几滑身,整体都唔错~💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐厅位置位于身处南区既鸭脷

‣ 手撕猪肉配酸种面包

‣ 烟三文鱼炒蛋配酸种面包($82)
呢个配搭系好多地方都有,咸香既三文鱼配炒蛋加面包味道几好~

‣ 肉松芝士蛋饼 ($38)

‣ Croffle-香蕉榛子($65)/杂莓吉士($72)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐厅位置位于身处南区既鸭脷洲,距离利东地铁站5分钟内就会到;室内位置唔算多,不过都坐得舒服~食物质素几好,而且款式好多,无论系甜品定系主菜都几好食,如果有兴趣过黎记得book位😍!

💰Total: $464 ($155/pp 已包括10%服务费)
📍叁疯|@
鸭脷洲鸭脷洲大街132号合时大楼地下F号舖

🚩更多同类餐厅 #foodstep_cafe
🚩更多同区餐厅 #foodstep_鸭脷洲

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多谢你既支持,成为我努力分享既动力💪🏻