2021-07-19 3454 浏览
有人话佢search「尖沙咀」、「牛扒」、「海景」就揾到尖东呢间steakhouse😌做到嘢呀吓😆💪🏻因为除咗有海景同环境宽敞舒适有情调之外…Service都好好!食物方面当然亦都唔错啦😙一嚟就有烘热咗嘅自家制香草包💁🏻‍♀️又香又软熟! 配埋榄榄油同醋真系好夹又好开胃٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و仲可以refill添㗎~!!不过我就留肚食正嘢嘞😎🥩<<Beef Wellington>>($430)225g, 有块超薄切嘅Parma ham 同埋蘑菇蓉喺酥皮下面!虽然酥皮腍咗~ 唔系脆皮! 但入口冇咁油腻热气仲好👍🏻最令我surprised嘅系入面仲有鹅肝🤩呢个价位真系一啲都唔贵👋🏻刚刚好焗到五成熟嘅肉质嫩滑,锁晒肉汁!切起上嚟又唔会流晒啲血水出嚟~出色🤟🏻唯一要弹嘅系零摆盘,打卡唔够靓!不过可能steakhouse就系想你100% focus喺牛度啦~~唔想俾其他sides distract 咗都合理嘅😂但其实加几条草都唔过份🌿🍕<<Parma Ham & Rocket>>($185)12寸分成八块大大块!对于两个人食嚟讲好似有啲大🙃好彩
做到嘢呀吓😆💪🏻
因为除咗有海景同环境宽敞舒适有情调之外…
Service都好好!
食物方面当然亦都唔错啦😙

一嚟就有烘热咗嘅自家制香草包
仲可以refill添㗎~!!
不过我就留肚食正嘢嘞😎

🥩<<Beef Wellington>>($430)
虽然酥皮腍咗~ 唔系脆皮! 但入口冇咁油腻热气仲好👍🏻
最令我surprised嘅系入面仲有鹅肝🤩
呢个价位真系一啲都唔贵👋🏻
Beef Wellington

刚刚好焗到五成熟嘅肉质嫩滑,锁晒肉汁!
切起上嚟又唔会流晒啲血水出嚟~
出色🤟🏻
Beef Wellington

唯一要弹嘅系零摆盘,打卡唔够靓!
唔想俾其他sides distract 咗都合理嘅😂
但其实加几条草都唔过份🌿

🍕<<Parma Ham & Rocket>>($185)
12寸分成八块大大块!
对于两个人食嚟讲好似有啲大🙃
好彩佢嘅番茄酱同mozzarella cheese嘅份量都好适中👌🏻
食晒三块嘅我都冇话觉得好腻滞🤰🏻
而且我哋都欣赏佢嘅Parma ham唔会好咸!
虽然味道比一般淡但仍然有阵阵嘅咸香味😮‍💨

🧀<<Mac & Cheese>>($75)
虽然佢有齐Cheddar cheese, Gruyere cheese 同埋Parmesan cheese…
但硬系觉得佢芝味唔浓而且冇拉丝效果争咁啲😐
整体亦都有少少干……
好彩唔大兜😅
Mango  Shake

🍹<<Mango Shake>>($88)
芒果味同奶味都浓! 唔会太甜不过好鬼冻! 好似沙冰咁冻🧸

Overall 嚟讲,都系一间好高质嘅餐厅!
外藉店员仲会一齐唱生日歌㗎(尴🤪)
2021-07-06
庆祝纪念