2022-10-02
同好姊妹约左次double date👭👭就大家都方便,我地约去铜锣湾食野✨见到登龙街有间超有气氛既台湾菜餐厅!环境打卡,食物又吸引,一于入去试试🤎扫完针卡,先要落一条扶手电梯🛗落到去环境昏暗,仲有紫红色既灯光,好有情调🌹💜另外仲有唔少打卡位,包括几棵粉红色树、霓虹灯字句等等,好别致✨座位方面都够宽阔,几个人倾足成晚计都自在舒适🤗❥ 话梅小山药 $55入口爽脆,味道酸酸地,好开胃!前菜之选❣️❥ 白卤水九孔鲍鱼 $238有4只鲍鱼,一人一只😋鲍鱼煮得好淋,白卤水仲入晒味,下面垫左一块斋肉,味道好夹之余,又有创意😆❥ 蟹肉带子蛋白泡泡脆米金汤 $138卖相吸引,4粒蛋白球浸在南瓜汤之中,店员俾我地打卡后,细心咁帮我地装上碗饮用🥰南瓜汤味道清甜,材料丰富,有蛋白球、蟹肉、带子等等,口感好好👍🏻我地4人每人平均分到2碗,好满足😚❥ 盐酥波士顿龙虾脆角豆金瓜 $328好有创意既菜式❤️❤️用玻璃盒装住,好吸睛!盐酥波士顿龙虾份量都几多🦞配上蔬菜干,包括脆米、脆南瓜、脆秋葵!超级香口😍❥ 黑松露奶油鲜百合花 $138黑松露味香浓!好creamy,同百合花味道好夹!❥ 铁板香煎一口法国鹅肝美国牛小排 $3
就大家都方便,我地约去铜锣湾食野✨
见到登龙街有间超有气氛既台湾菜餐厅!
环境打卡,食物又吸引,一于入去试试🤎
扫完针卡,先要落一条扶手电梯🛗
落到去环境昏暗,仲有紫红色既灯光,好有情调🌹💜
座位方面都够宽阔,几个人倾足成晚计都自在舒适🤗
❥ 话梅小山药 $55
入口爽脆,味道酸酸地,好开胃!
前菜之选❣️
❥ 白卤水九孔鲍鱼 $238
❥ 蟹肉带子蛋白泡泡脆米金汤 $138
我地4人每人平均分到2碗,好满足😚
❥ 盐酥波士顿龙虾脆角豆金瓜 $328
好有创意既菜式❤️❤️用玻璃盒装住,好吸睛!
盐酥波士顿龙虾份量都几多🦞
配上蔬菜干,包括脆米、脆南瓜、脆秋葵!超级香口😍
❥ 黑松露奶油鲜百合花 $138
黑松露味香浓!好creamy,同百合花味道好夹!
❥ 铁板香煎一口法国鹅肝美国牛小排 $328
牛小排牛味香浓🐮入口软腍,仲充满油脂香,每一啖都好满足!
❥ 八斗子炒饭 $158
炒饭控必叫🍚😚😚😚
卖相好靓,有大大只虎虾!
炒饭既材料都好丰富,有北海道带子、鹅肉、蟹肉、蟹籽、猪肉松😍
因为有大量肉松,炒饭味道偏甜❤️
而饭底粒粒分明,系好高质既炒饭~
❥ 𝘽𝙖𝙡𝙡𝙤𝙤𝙣 𝙂𝙞𝙧𝙡 🎈$108
非常推介大家试下呢杯cocktail✔️✔️✔️🤩
劲IGable🎈✨✨✨
店员首先会喺饮品上加个小气泡⚪️
之后再放入识发光、会变色既冰块🧊
感觉好梦幻😍
Cocktail以Gin, Fresh Grapefruit, Fresh Lemon,
Oolong Tea调制而成,容易入口,平时唔太饮酒既我都handle到🤣
❥ 𝙎𝙪𝙢𝙢𝙚𝙧 𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 $138
好大杯,卖相劲有Summer feel🍹
用左台湾著名既Kavalan Whiskey,再混合橙、金钻菠萝、柠檬,水果味道突出🍊🍋
好refreshing!
❥ 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝘿𝙖𝙞𝙦𝙪𝙞𝙧𝙞 $88
选用台湾金钻风梨,混合埋Rum制成既cocktail,充满果香❤️
❥ 玫瑰苹果冰沙奶盖 $42
无酒精饮品都有大量选择❤️
呢杯奶盖层好厚,入口细滑!
沙冰清新解渴,唔会太甜☺️