2022-11-22
今日介绍嘅呢一间餐厅位于铜锣湾登龙街主打嘅菜式,包括韩式炸鸡和芝加哥薄饼。店舖亦有提供传统嘅手工薄饼意粉沙律及其他小食。另外餐厅亦提供二人套餐给客人选择。Pizza餐厅分为两种,一款系普通平时我哋都食到嘅手工薄饼,而另外一款饼底系芝加哥薄饼。🌟肉食狂人芝加哥薄饼 $198如果大家选择二人套餐的话就可以选择双拼,不过我哋今次就冇叫。薄饼入面包括烤鸡烤、猪肉、烟肉、火腿红椒等配料芝加哥薄饼嘅特别之处在于pizza中间会有双倍芝士夹心,饼底亦加左谷麦饼底外围亦洒上砂糖以及黑糖。食落有少少似食紧黑糖面包拎起嘅时候亦都做到拉芝嘅效果,而且咬落去口感更丰富,认真邪恶。同埋,如果叫多几个人一齐食就无咁腻。🌟双拼韩式炸鸡$218我哋选择左蜜糖芥末炸鸡同经典甜辣炸鸡,炸鸡做到外面脆口里面鸡肉嫩滑。职员向我哋透露炸鸡系师傅专登飞去韩国学,尽得韩国手艺。另外提提大家,如果夜晚去食的话,可以选择佢哋嘅套餐或者煮餐牌散叫都得不过个人就建议散叫会感觉上更加抵食,同埋可以有更多选择。 📌Mr. K Pizza N Chicken @mr.k_pizzanchicken 铜锣湾登龙街36-48号登辉大厦地下B号舖🚇
🌟肉食狂人芝加哥薄饼 $198
🌟双拼韩式炸鸡$218