2024-07-09
【长洲高cp值炸鸡🍗】💫今次去左长洲食炸鸡🥰店舖环境简洁 有分室内同室外座位😉有个厕所系男女共用 但系都算干净企理 大家唔洗再去长洲公厕🙈🙈坐低倾计系舒服的 chill著食 又唔赶人走 呢点值得赞😸💫我同友人就叫左两个Recommended套餐✨🌟【滋味脆鸡套餐】$58有两件原味炸鸡🍗可以拣到底要薯条🍟定牛油粟米🌽再包一杯汽水🥤炸鸡真系好有惊喜!咬落好脆口 炸皮一啲都唔厚~肉质鲜嫩 又好juicy✨推荐推荐~份薯条好好好好大份…几乎两个人食都食唔晒😂新鲜炸起 热辣辣 而且系粗薯条 食落去香脆可口 唔错💕🌟【原味烤鸡套餐】 $60都系有两件原味烧鸡😉 可以拣到底要薯条🍟定牛油粟米🌽再包一杯汽水🥤烧鸡都新鲜热辣 唔会焗到干争争~肉质依然都系鲜嫩多汁!而且仲食得出阵阵香草味🌿唔会觉得腻~\(≧▽≦)/~牛油粟米就正正常常 好浓牛油味🧈粟米都好甜🌽💫Overall黎讲两个set都好味!但比较推荐炸鸡🍗真系好有惊喜 连锁店完全比唔上🙈钟意食炸鸡既朋友一定唔好错过啦!店舖系自助形式取餐 有个自助区供客人攞餐具🍴~纸巾🧻~番茄酱🥫~好干净好卫生 有需要既客人就可以去攞啦(●°u°●) 🔔‼️:人均最
我同友人就叫左两个Recommended套餐✨
🌟【滋味脆鸡套餐】$58
🌟【原味烤鸡套餐】 $60
牛油粟米就正正常常 好浓牛油味🧈粟米都好甜🌽
🔔‼️:人均最低消费:$40💰
如果大家唔想特登入长洲食炸鸡🍗咁就可以去西营盘分店睇睇✨佢地开左分店哦!大家可以去试食高质炸鸡✨
🌟见到有好多人话呢间既招牌磨菇饭好味!大家可以套餐加钱转~我就因为食唔到咁多冇嗌~大家亦都可以帮我试试(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
😋:8/10
性价比:8.5/10
回头指数:7.5/10
📍炽工房 WoW Lab
长洲建新里9号地舖
西环高街111号地舖
#长洲美食 #长洲 #炸鸡 #烤鸡 #薯条 #粟米 #牛油 #脆鸡 #长洲必食 #西环美食 #西营盘美食 #chillvibes #cheungchau #friedchicken #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日记 #屯门 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hongkong