2024-09-18
位于尖沙咀宝勒巷,地点方便,主打正宗韩国料理及韩烧🇰🇷🥢最近餐厅推出多个优惠,当中包括我钟意食嘅酱油蟹: 升级增量𝟲𝟬%大满足🦀✨ 啱啱喺韩国返嚟已经好挂住韩国菜,见到呢个优惠当然要试吓☺️老实讲,平时好少喺香港食酱油蟹因为惊唔新鲜😬 但系呢度嘅酱油蟹有惊喜😍 酱油调味恰当,唔会过咸亦唔会太淡👍🏻 虽然其实唔算好大只,但系蟹膏都算多,而且呈鲜橙色非常吸引🧡🧡 捞饭一流,不愧为白饭小偷🤤 本身𠮶晚唔系好肚饿都食咗成碗饭✌🏻另外仲叫咗韩式炆猪手🐖 份量超多! 猪肉唔算非常鲜嫩但啖啖肉好满足😋 而且猪皮炆得入味又弹牙✨ 平时唔食猪皮嘅我都食咗唔少🤣 另外配新鲜蔬菜摆盘好吸引🥗🌈我哋仲叫咗韩式水冷面🍜 味道酸酸地好开胃☺️ 不过都系个面饼有啲黐埋一旧🤥另外仲试咗自家制冰沙,包括香蕉味🍌同朱古力味🍫 香蕉口味配燕麦脆脆,口感味道都好丰富,值得一试💛 朱古力口味都非常浓郁🤎 个人觉得两款都唔错,但系男朋友唔系好识欣赏家要预约😂 不过大家要有心理准备一定系甜㗎喇,但系我觉得可以接受👽 我哋仲叫咗韩式刨冰🍧 份量又系超级多,非常抵食! 而且我觉得质素都唔差👌🏻我哋拣咗红豆麻糬刨冰🫘刨冰有奶味🍼 可能再加入
我哋仲叫咗韩式刨冰🍧 份量又系超级多,非常抵食! 而且我觉得质素都唔差👌🏻我哋拣咗红豆麻糬刨冰🫘刨冰有奶味🍼 可能再加入炼奶甜甜地,不过整体唔算好腻,食完好满足👻
不过其中令我最𝗶𝗺𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗲𝗱嘅系佢嘅前菜🥰 除咗一般嘅泡菜、大豆芽菜等等之外,仲有韩式辣拌生鱿鱼😍🦑 最近我喺广藏市场买咗𝟭𝗸𝗴返香港好快就食完,已经好想再买嚟食🥹 估唔到呢度有得食! 仲要有得𝗿𝗲𝗳𝗶𝗹𝗹好开心🌈🧡
整体觉得性价比高,环境舒服、地点方便、干净企理💕 店员服务态度好☺️ 而且香港好少地方我有信心食酱油蟹,呢度系其中一个选择👍🏻另外都见到佢有午市套餐,同样非常抵食,大家可以嚟试吓😌
𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁 ☰ ᴍᴇɴᴜ 𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁
🦀•酱油蟹配牛油饭• $𝟯𝟰𝟴
🐖•韩式猪手• $𝟮𝟲𝟬