2023-09-04 1200 浏览
太子,好多人都会尼呢度揾一间平靓正既酒吧坐低同朋友相聚,目标一系就系去劈场,一系就想静静地同朋友倾偈,而最好紧系揾到一个好chill既地方。经过见呢间装修好特别,里面系有夜光既感觉,就吸引左入尼。而特别系厕所既”新浪漫”,好正😎餐厅比厨师既自由发挥度较高,所以会定时转Menu唷!。辣味吞拿鱼牛油果拌饭 ($75)本身感觉少少似夏威夷菜,但佢旁边既酱原来系由tabasco混合千岛酱,而饭底系日本米混合左醋,所以饭混合酱之后食起尼都几清新。加上上面既伴菜、牛油菜&辣味吞拿鱼,食起尼都几醒胃&惹味。。香蒜蘑菇味噌拌面配温泉蛋 ($70)酱汁超级浓郁,感觉系carbonara+芝士粉+蒜蓉混合而成,食起尼既感觉少少咸咸地,但好香。面既质觉唔系普通赞岐乌冬,而食落似狗仔粉,好弹牙&十分挂汁。。一口骨 ($ 78)有浓既腩汁+卤水汁既味,而肉质好淋身,感觉好似经过长时间炆煮。而旁边既酱可以自行选择点唔点,味道似烟熏左既松露汁咁。。甜酸炸猪颈肉 ($68)甜酸酱似平时咕噜肉味道,而猪颈肉好弹牙,油脂几充足。Drinks。Hot Dreams ($98) 第一啖有少少咸咸地甜甜地既感觉,里面系混合左c

餐厅比厨师既自由发挥度较高,所以会定时转Menu唷!

。辣味吞拿鱼牛油果拌饭 ($75)
加上上面既伴菜、牛油菜&辣味吞拿鱼,食起尼都几醒胃&惹味。

。香蒜蘑菇味噌拌面配温泉蛋 ($70)

。一口骨 ($ 78)

。甜酸炸猪颈肉 ($68)
甜酸酱似平时咕噜肉味道,而猪颈肉好弹牙,油脂几充足。

Drinks
。Hot Dreams ($98)
第一啖有少少咸咸地甜甜地既感觉,里面系混合左chili tequila + grapefruit + lime, 所以最尾系喉咙返上尼既味道系有少少辣,感觉几特别。

。Just for a day ($98)
Lamma Island Honey + London Dry Gin + lime , 饮落甜甜地,而柠味都几香,以Dry Gin做底尼讲都几易入喉。

。Unknown Pleasure ($98)
Whiskey + Rum,酒味较浓,有少少似whiskey on the rock咁,但后尼会有茶味渗岀尼

。Expresshiu ($88)
嗅起尼,酒表面既朱古力可以完全over哂酒既气味,但饮既时候,酒底既coffee味都几重,而饮落较酸。

回头指数: ⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰💰(人均消费$370.2)
环境质素: ☘️☘️🍀🍀

* Bound by Hillywood (太子)
太子界限街32号地舖

同类餐厅 #cocofood_西餐
同区餐厅 #cocofood_太子
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-06-01
$370.2 (晚餐)