酸菜鱼就系要一大班人食先得;唔知大家系唔系都会有呢一个感觉,每次想食酸菜鱼但系又揾唔到朋友陪自己一齐食,一个人又食唔晒,所以迫于无奈要食其他嘢🤭依家终于俾我发现一间一个人都可以食酸菜鱼嘅餐厅老坛酸菜汤鲈鱼片 $78推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟唔好以为一个人嘅酸菜鱼份量就好少,其实鱼肉嘅份量都好多,而且都好嫰滑,仲要系冇骨架!另外可以拣多两款配菜,我今次就拣咗莴笋同金针菇,两样都好入味,主食我就拣咗薯粉,超正!蕃茄浓汤肥牛 $77推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟因为朋友唔食辣,所以就叫咗番茄浓汤,同样都系份量超多,一个人食会食到超级饱;朋友就拣咗金针菇同娃娃菜,娃娃菜配蕃茄汤又系无敌🤤不过有点后悔叫了薯粉,因为这个配饭食一定会更加棒🤩红糖糍粑(半份)$28推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟其实两个都已经好饱,不过我又忍唔住想食,好彩有得叫半份,糍粑食落烟烟韧韧,配搭红糖一齐食,就算再饱都可以食多几件🤤热奶茶☕️和冻柠茶都系合格水准,不过热奶茶个杯好似一只碗🤣🤣✨整体来讲,想食酸菜鱼但又冇人陪嘅话呢一间系一个好好嘅选择,除咗酸菜鱼之外,佢哋其实仲有好多其他选择,而且分店都好多,几值得一战📍鱼众不同酸菜鱼 地址💬:青衣担杆山

老坛酸菜汤鲈鱼片 $78
推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟