2024-08-30
最近好想食韩国野,俾我揾到间氛围感十足餐厅,室外打造成韩式布帐马车,一秒置身韩国💡餐厅是韩国人经营的正宗韩国餐厅🇰🇷,超有韩国风味,食物大份又足料。入到餐厅,店员会先端上🥗前菜小食,有泡菜、西兰花🥦、豆芽和矮果🍆。泡菜真系好地道,前菜都好开胃😋餐厅采用qr code落单,我地今次试左以下美食1️⃣韩式海鲜锅🥘 $38050cm韩式海鲜锅好震撼,够晒排场,要两个炉先够放🔥,海鲜种类繁多,有原只蟹🦀,鲍鱼、虾🦐、鱿鱼🦑、青口、扇贝、蚬,仲有剥左壳的虾仔同芽菜,钟意食海鲜he人唔好错过,汤底可选辣度🌶️我拣左少辣,我呢啲食唔到辣嘅人都食到👍2️⃣海鲜煎饼 🌮$148足料之选👍煎饼有虾🦐、八爪鱼🐙,洋葱、红椒、葱、红萝卜等。口感丰富、绵密,咬落去个边位卜卜脆, 够晒香口! 粉浆唔会好厚, 外脆内软,不油腻,醮埋韩式酱汁就更开胃!3️⃣蜂蜜黄油炸鸡🍗(半份) $130✨炸鸡炸得金黄香脆,肉质嫩滑juicy~加上蜂蜜牛油酱同芝士粉🧀,十分开胃!!仲配椰菜沙律🥗消滞4️⃣芒果 Smoothies🍹 $78✨奶昔口感绵密,啖啖充满芒果香🥭!味道酸酸甜甜,饮完透心凉😋😋5️⃣乳酪味 Smoothies🥛 $78食海鲜窝配Sm
餐厅采用qr code落单,我地今次试左以下美食
1️⃣韩式海鲜锅🥘 $380
2️⃣海鲜煎饼 🌮$148
3️⃣蜂蜜黄油炸鸡🍗(半份) $130✨
4️⃣芒果 Smoothies🍹 $78✨
5️⃣乳酪味 Smoothies🥛 $78
食海鲜窝配Smoothies好夹。解辣之选,酸酸甜甜,好开胃。
Menu仲有cocktail,韩国米酒,啤酒塔加烧酒🥃钟意饮返杯ge朋友可以一试🍻
✨餐厅地点方便,场内播放k-pop音乐🎶,大枱充足,好适合聚会同庆生,上蛋糕仲会播生日歌,好有气氛💯