2022-08-23
如果要喺香港食泰国菜,好多人都会推荐去九龙城到食,每一次搭的士入九龙城嘅时候,的士司机都会同我讲有关于九龙城嘅故事,就系因为呢一个故事造就成依家九龙城有好多泰国人及泰国餐厅🇹🇭🇹🇭🇹🇭🤝🤝位于九龙城南角道嘅泰国餐厅,都有唔少人喺门口排队等入座,而我朋友们都等咗成个钟先入到间泰国餐厅,如果下一次要去九龙城食泰国菜嘅话,一定要打电话去留位😎😎每一次食泰国菜都要拉一班朋友一齐去食,主要原因系系可以叫唔同嘅菜同大家一齐分享一齐食,越多人的话,食嘅款式都好多👍🏻今次亦都不例外,叫咗唔少菜同大家分享🤤🤤整体来讲,呢一间泰国餐厅可以都不过不失,每个菜式都几好食(至少唔会翻车)👍🏻 ⭐️泰式冬阴功(大)💰$158特别系泰式冬阴功汤味道浓郁,有香浓嘅椰奶香味👍🏻及酸辣味道👍🏻⭐️猪肉碎生菜包 💰$78猪肉碎生菜都值得推荐,佢哋嘅猪肉唔会太肥亦都唔会太瘦,食落去咸香,大约一点点辣👍🏻⭐️芒果糯米饭 💰$88唔知点解食落去个糯米饭系暖嘅🤨,我都系第一次食暖嘅芒果糯米饭,感觉有啲怪怪地,不过整体黎讲有芒果糯米饭都几好食👍🏻👍🏻⭐️泰式虾炒金边粉 💰$78够晒镬气嘅炒粉,又唔会太油,同时炒出嚟嘅金边粉唔会积成一团,而且
⭐️泰式冬阴功(大)💰$158
⭐️猪肉碎生菜包 💰$78
⭐️芒果糯米饭 💰$88
⭐️泰式虾炒金边粉 💰$78
够晒镬气嘅炒粉,又唔会太油,同时炒出嚟嘅金边粉唔会积成一团,而且食落去嘅味道啱啱好😍
⭐️虾酱炒通菜 💰$68
⭐️牛肉青咖喱 💰$68