十二味呢一间餐厅可以讲系睇住佢越开越多越开越多间分店,主要系以麻辣香辣为主嘅小菜店,我唔系好食得辣都好钟意去呢一间餐厅去食辣嘢👍🏻👍🏻🌶原来十二味系有12种香料熬制而成嘅调味料,可以讲系中式菜式中激发味雷不可或缺的元素之一😋🤤我个人觉得佢哋嘅午餐比较抵食, $73就可以食一人份量嘅酸菜鱼,酸菜鱼酸及辣嘅程度都拿捏得啱啱好,而且每一旧鱼都冇腥味又嫩滑,其实佢嘅一人份量嘅酸菜鱼都好多,欢迎可以叫同事或者朋友亲戚一齐去到十二味叫唔同嘅𩠌一齐食👍🏻今次我系同我嘅同事一齐去食,加埋我有四个人,每人叫一个菜,睇相就知道个份量都相当多🤤我最钟意就系佢哋嘅麻婆豆腐,香滑嘅豆腐有带有香浓嘅豆香味,再配上佢哋嘅秘制麻辣酱汁一齐煮,我食都有香麻辣+豆瓣酱嘅味道,一款麻婆豆腐就出咗嚟啦,攞嚟送饭简直系一流👍🏻🌶至于佢哋嘅麻辣香锅,可以讲系新派川菜菜式之一,由四川的干锅改造而来,麻辣香锅可以拣自己钟意嘅肉类,然后入面有薯仔、莲藕片、白菜、辣椒、芝麻、黄豆及调味料等等,一齐爆炒😋🤤佢讲系一个好有镬气嘅一道川菜👍🏻为咗配合香港人食辣嘅水平,餐厅嘅每一道川菜都有辣嘅程度俾客人简,不过佢哋嘅小辣对我嚟讲都好辣🤤🌶😊⭐️酸

酸菜鱼

⭐️酸菜鱼 💰$73