如果想食西班牙菜,可以去到铜锣湾这一间楼上西餐厅,主打以西班牙菜为主,其实呢一间餐厅都系朋友介绍,虽然位置有啲难揾,但胜在都比较近地铁站,F出口行几分钟就到啦!餐厅嘅内部环境都比较空旷,而且整体设计风格都主要以较暗淡为主,俾人有一种神秘嘅感觉😎😎同时,都有浪漫嘅气氛🥰除咗可以按餐牌去Order之外,而墙上挂咗一个黑板,黑板上会写有关于是日的精选推介😍⭐️ CRAB YOLK 蟹膏盖饭 $228一共有两个蟹盖饭,每一个饭上面都铺满厚厚一层蟹膏,蟹盖入面的饭是risotto,面上厚厚又香浓嘅蟹膏,掩盖晒饭的味道🥰超正👍🏻我朋友赞不绝口⭐️ Smoky Spanish Free Range Poussin 焗西班牙走地黄油春鸡 $188细细只超入味又Juice嘅烧春鸡,两个人食啱啱好,烧春鸡会附上三只酱,中间橙色的酱料带有马来风味咸香得来辣辣地,一定要用来配鸡肉食🍗🍗而烧春鸡嘅配菜都好丰富🥗有爽甜的甘笋、青椒等😋⭐️ Huevos Rotos w Iberico Ham or Home-made Smoked Salmon 西班牙式炸薯仔蛋配自家制烟三文鱼 $148有啲似All Day Break

CRAB YOLK 蟹膏盖饭

⭐️ CRAB YOLK 蟹膏盖饭 $228

有啲似All Day Breakfast,自家制烟三文鱼嘅份量超足🐟👍🏻香炸薯仔粒与太阳蛋捞埋一齐,再加上火箭菜与红菜头,一个配合非常之健康,而且味道都唔差👍🏻
Patatas Bravas 辣味番茄酱拌马铃薯

⭐️ Patatas Bravas 辣味番茄酱拌马铃薯 $68
炸到香脆的马铃薯粒上,淋上辣味的番茄酱,虽然唔会好辣,但这是一道咸香得来酸酸地嘅酱汁,原来配上薯仔又几好食😋
餐前面包

⭐️ 餐前面包
餐厅用咗意大利餐前面包的形式去安排了多士及意式醋+橄榄油,酸酸地都几开胃😎👍🏻感觉好过用牛油去食😋

CRAB YOLK 蟹膏盖饭
Patatas Bravas 辣味番茄酱拌马铃薯