2023-06-07
🥸俗语有云:「香港人食甜品,都系食唔甜嘅最好食」其实都好想即刻驳嘴😂但系谂谂吓又真系驳佢唔到🤣今次捐窿捐罅捐到个好地方🤓俾大家体验吓好食嘅甜品真缔😎🤟🏻🍠鲜芋泥豆乳 $18🍼真系好香浓嘅豆奶🤠浓到饮完都仲会有浸豆香喺条脷黏黏哋𠮶只🤓然后😂唔太甜得嚟又有芋头天然𠮶只香甜👍🏻重点系唔贵👍🏻👍🏻🐄椰汁鲜奶桃胶 $34🍑就系😎你眼见咁大碗满满满满满满满满满嘅桃胶都系收你34蚊咁大把🤑净系讲抵已经抵绝香港😎🤟🏻仲要系好食嫁吓🤩个核胶软滑然后个奶又香浓饮两啖已经觉得后生左🤣🥭芒果仙草小丸子 $40🪴🐒你望吓🐒饭咁大兜🐒然后啲仙草好食过某啲地铺连锁甜品🦧真系有少少药材味得嚟又滑滑哋有咬口𠮶种跟住好多芒果又好多丸子🤓食完劲饱🤣有缘住附近真系要试一试,唔试会后悔🤓👍🏻肥仔指数🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒满分豆研心事地址:沙田沙角街6号博康邨街市地下50号舖电话:66774936#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔觅食 #食物 #hkig #Instagram #食家 #食评 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #豆研心事 #甜品 #甜
其实都好想即刻驳嘴😂但系谂谂吓又真系驳佢唔到🤣
然后啲仙草好食过某啲地铺连锁甜品🦧
真系有少少药材味得嚟又滑滑哋有咬口𠮶种
跟住好多芒果又好多丸子🤓
食完劲饱🤣
有缘住附近真系要试一试,唔试会后悔🤓👍🏻
肥仔指数🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒满分
豆研心事
地址:沙田沙角街6号博康邨街市地下50号舖
电话:66774936
#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔觅食 #食物 #hkig #Instagram #食家 #食评 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #豆研心事 #甜品 #甜品控 #沙田美食 #沙田围 #芋头 #豆乳 #桃胶 #仙草 #性价比高 #低糖 #少甜 #美食地图 #本土