餐厅: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
资讯:

Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【马来西亚餐 惹味人人啱】有日(。・ω・。)ノ带咗我去食旺角嘅苏妈苏妈。由佢好耐以前开始装修,其实都想试好耐㗎啦😋 难得有得去食,就当然要介绍吓啦。𠮶日真系好好彩,门口虽然好多人排,但唔知点解,我哋等都唔使等就入得去啦🥳(应该系因为佢哋未齐人(?))~我是Menu~招牌砂煲老鼠粉 $88劲香劲多料嘅一兜粉,最重要系佢打埋只生蛋落去🍳一捞起上嚟,细细个食炒银针粉嘅记忆即刻返晒嚟。佢啲肉碎同鱼干捞埋一齐,为成碟粉带嚟咸香,真系好惹味😋仲要个煲仔劲热,整到啲好脆口嘅老鼠粉焦出嚟🤓马来黑叉烧 $92作为叉烧爱好者嘅我哋一见到就即刻嗌咗嚟食🤩 有趣嘅系佢哋系用猪腩肉嚟整,咬落口半肥瘦嘅口感真系一流🥢而佢仲要大大碟,配埋啲老鼠粉一啖一旧真系好好食,佢仲个面仲要真系好脆🤩槟城香炸卤肉卷 $48呢个卷食落都真系得意,虽然系炸物,但又唔会感觉太油☺️ 啲卤肉好似芋泥咁,点埋佢个辣酱就变得好惹味。剩系食到十小辣嘅我就觉得太辣🙈 但食开三小(可以食到小辣)嘅(。・ω・。)ノ就话好好味🐻 仲攞咗嚟捞粉食🤪椰汁斑兰冰 $36呢杯嘢饮嘅椰汁味好浓🥥 而佢不论系颜色定系入口
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【马来西亚餐 惹味人人啱】

~我是Menu~

招牌砂煲老鼠粉 $88
马来黑叉烧

马来黑叉烧 $92
槟城香炸卤肉卷

槟城香炸卤肉卷 $48

椰汁斑兰冰 $36
呢杯嘢饮嘅椰汁味好浓🥥 而佢不论系颜色定系入口都好斑兰,好香,同埋佢真系好够冻,好想再饮多杯🧃(𠮶阵纯粹想影人,所以冇特别影啲嘢饮,蒙蒙哋🙈)

美禄恐龙 $36
最近唔知点解周围都有美禄恐龙饮,呢间就落咗劲多嘅美禄粉,饮落去真系好足料🍼而佢亦都唔会有出面啲咩唔够冻嘅问题,不过亦因为太足料,饮到系咁咳(笑)

~评分~ (5分满分)
环境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服务:🐻🐻🐻🐻
总分:💛💛💛💛

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:对于未去过马来西亚嘅我嚟讲,呢餐真系令我大开眼界🥸好想过去探吓啲朋友同埋食好嘢🦦
(。・ω・。)ノ:去过马来西亚嘅我都未喺马来西亚食过呢啲😛🤣 依家仲未有得去旅行,有得喺香港食到马来西亚嘅嘢真系几唔错☺️

地址:
苏妈.苏妈马来西亚茶餐室 (旺角)
旺角上海街618号地下G01号舖

马来黑叉烧