马鞍山呢间隠世Cafe位于新港城中心5期地下,主打各式各样嘅咖啡,同有各国咖啡豆卖,环境舒适阔落,布置有用心,咖啡控想喺马鞍山享受一个宁静下午,呢度绝对啱晒。香煎肠粉配台式肉燥及煎蛋呢个系港台嘅Fusion 下午茶小食,用上香港嘅肠粉配搭台式肉燥,感觉好特别,台式肉燥大粒入味,另外配埋太阳蛋流出嚟嘅汁食好正。法式焦糖马德莲蛋糕配意大利雪糕马德莲蛋糕,外层硬硬地,撕开里面系一个口感松软嘅蛋糕,食落仲散发住浓浓嘅奶香味。热炭烧咖啡一上枱已经闻到咖啡香味醇厚,饮落去有回甘嘅感觉,甘得黎带少少苦味,另外易入口唔会酸。Ice Americano Americano味道甘醇,加了冰块苦味较温和,觉得Espresso太浓烈嘅朋友可以试味道较淡Americano。

香煎肠粉配台式肉燥及煎蛋

法式焦糖马德莲蛋糕配意大利雪糕