2023-10-06 46 浏览
观塘餐厅多,竞争大,唔只系商场定系工厦,都有好多唔同种类既餐厅可以慢慢拣,每次都心大心细。呢间餐厅系观塘广场,亦正正系东广场通去观塘广场既通道果到,人流好多外,即使餐厅座位多,仍然全场满座。餐厅可以QRcode落单好方便,而整体都几干净,仲可以见到厨房食物放得好整齐,食物亦整得好快。但唔想等位,唯有买外卖返屋企食,点知出乎意料,外卖既质素同现场食一样咁高质🙈。酸菜鱼 ($70) 嗅起嚟已经好香,充满酸菜味,但饮落唔会太酸,而且鱼块份量都好多,我𠮶碗有18块咁反多😍😍每块鱼肉仲好大块好滑身,而且里面仲有好多材料(海带丝、大豆芽、宽粉、豆皮、娃娃菜、芫荽&葱),连埋汤一齐食好好味。。水煮肥牛 ($70) 可以选择清汤/唔辣/唔同辣度,我唔太食得辣之下试左BB辣,辣既程度还可以接受,甚至食食下觉得辣得几香。每块肥牛都渗入麻辣汤汁,食既每啖都有少少麻,而佢里面都有好多材料(海带丝、大豆芽、宽粉、豆皮、娃娃菜、芫荽&葱)。。小食椒麻墨鱼咀 ($39) 餐厅推介之一,上面布满好多辣椒粉,而且煮既时候麻辣汁渗入每粒墨鱼咀,咬起尼好弹牙,之后条脷会有少少麻既感觉。Drinks 。荔枝茉莉花茶($10)

。酸菜鱼 ($70)

。水煮肥牛 ($70)

。小食椒麻墨鱼咀 ($39)

Drinks
。荔枝茉莉花茶($10)
唔单止可以选择少冰少甜,而且都几大杯,茉莉花茶做底再加荔枝,整体荔枝味道都比较浓,而后来茉莉花茶再渗返出嚟,好抵饮👍🏻高质

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰(人均消费$94.5)
环境质素: ☘️☘️🍀

* 川婆婆 (观塘)
观塘开源道68号观塘广场地下G24-G25号舖

同类餐厅 #cocofood_川菜
同区餐厅 #cocofood_观塘
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈

2023-10-06
$94.5 (晚餐)