餐厅: 千両 (又一城)
资讯:

2019-03-12 414 浏览
约咗朋友嚟到又一城千両食晚餐,好耐无食过千両噜,我谂应该都有好几年以上,大家都形容千両系高级版嘅元气,我谂食物质素应该都唔会差。大约等一阵就可以入座,餐厅内几大,灯光偏暗,有种日式情调感觉。🔹 千両海鲜炖蛋 好大碗炖蛋,而且材料比坊间更丰富,因为佢系有海鲜料,包括:冬菇、带子及大虾,不错。🔹 三文鱼寿司、三文鱼腩寿司、灸烧左口鱼群边鱼生好鲜甜,特别系左口鱼,入口即溶,好好味!🔹 日本芝士年糕好特别嘅芝士年糕摆盘方式,皮薄馅多,啖啖芝士好正。🔹 吉列广岛蚝炸得几香口,但皮较厚身,蚝身偏细。🔹 软壳蟹手卷建议如果手卷一到要即刻食,因为我放耐咗遗忘咗佢,紫菜就软哂好难去咬。软壳蟹都ok,但唔系太多膏位。🔹 板烧茄子田乐呢个板烧茄子几特别!酱料好香,配上茄子份外惹味。🔹 串烧粟米 串烧鸡翼串烧系列不过不失,唔算太热,但都几好味。📍千両 九龙塘达之路80号又一城L1楼L1-19A号舖..环境分数:8/10食物分数:8.5/10Encore分数:8/10

🔹 千両海鲜炖蛋

🔹 三文鱼寿司、三文鱼腩寿司、灸烧左口鱼群边

鱼生好鲜甜,特别系左口鱼,入口即溶,好好味!

🔹 日本芝士年糕

好特别嘅芝士年糕摆盘方式,皮薄馅多,啖啖芝士好正。

🔹 吉列广岛蚝

炸得几香口,但皮较厚身,蚝身偏细。

🔹 软壳蟹手卷

🔹 板烧茄子田乐

呢个板烧茄子几特别!酱料好香,配上茄子份外惹味。

🔹 串烧粟米 串烧鸡翼

串烧系列不过不失,唔算太热,但都几好味。

📍千両
九龙塘达之路80号又一城L1楼L1-19A号舖