2020-11-16
依家无得去旅行,但我哋仍有一个选择系周围去,睇下我哋都爱嘅香港。话就话系全世界人口第二密嘅岛,但假日去又唔算太迫太多人,而估唔系五脏俱全。沿住海怡海滨慢行,再穿过邨黎到鸭脷洲大街,成个过程系舒服。呢边都几多嘢食,今次食西餐。问番店主呢间都开左十几年,装修都几特别,播放嘅音乐亦令环境提升咗唔少。防疫下有胶板隔开,座位亦都舒服。想食边款都有啱嘅选择,完全唔难拣芝士蒜蓉焗纽西兰青口,68元,非常够味,而且唔会过干,青口鲜味仍有,啖啖肉,芝士唔会抢。加拿大厚切牛仔骨,158元,上枱个阵已经劲惊喜,睇到佢嘅油脂同厚度。以为会好唔均匀,非也,劲juicy,肉汁锁得好够,面亦煎得好够,每啖咬落都好丰富。无论配佢哋自家制嘅芥末或点薄荷,都系好match!宝云酥美国芝心猪鞍架,178元,中间系有加左芝士一齐整,以为会好漏,完全唔会,反而提升咗味道。切开一半,唔会好厚,小口食,上面酥香配肉搭上系好夹,酱亦带到肉味。点都要一个pasta,渔夫海鲜意大利粉,178元。大虾弹牙,有鱿鱼,大大粒带子,唔系全熟,好食!青口再出现,呢个pasta好大碟,两个人再叫两个小食都好够!正!法式焦糖炖蛋,36元。都系要留一留
防疫下有胶板隔开,座位亦都舒服。
想食边款都有啱嘅选择,完全唔难拣
法式焦糖炖蛋,36元。都系要留一留个胃俾甜品,脆焦糖,够滑嘅蛋。饭后一口甜,就系咁简单嘅幸福。
好耐无食得咁满足,爆灯😋😋😋