2024-07-12
【黄大仙区】【竹面谱】同凌霄哥去咗睇展览,睇完就去咗新蒲岗食嘢。我系特登带佢去嘅,因为之前食过佢哋太子分店,觉得好正,想试埋佢哋新蒲岗分店。入到去都系传统港式粉面店格局,但系有皮櫈坐,过瘾。我去到就试碗 $51 嘅「南乳猪手姜葱猪杂面」,好食又足料,掂。而佢就试 $51 嘅「鲜鹅肠黑柏叶河粉」,我有食啲料,觉得都好好食。甚至唔够喉到要叫多碟 $45 嘅「白灼鹅肠」,肥而不腻,都系秒清。另外我哋仲叫咗碟 $38 嘅「姜葱鲩鱼皮」嚟试,我觉得系全日最好食嘅一碟,鱼味够,味香而爽口,我个人好推荐。喺太子𠮶间佢哋啲炸嘢几好,所以我哋试埋 $34 嘅「脆炸鲜虾云吞」拼「脆炸鲜奶卷」,果然有质素保证,好食。嘢饮方面都系饮佢哋嘅自家制凉茶,跟餐 $10 枝嘅「银菊薏米」同「清心火」都保持水准,无糖嘅一样正。果然都系性价比高嘅亲民港式粉面饭店。。。(地址:新蒲岗仁爱街40号地下)@cheukminpo呢间餐厅我写过其他分店嘅用餐体验以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜寻返𠮶次嘅用餐体验记录:油尖旺区分店:1am1436#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatf
(地址:新蒲岗仁爱街40号地下)
@cheukminpo
油尖旺区分店:1am1436
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黄大仙区 #钻石山 #启德 #新蒲岗 #新蒲岗美食 #香港美食 #香港必吃 #香港好去处 #香港旅游攻略 #食在香港 #香港探店 #香港打卡 #香港生活 #竹面谱 #竹面谱 #南乳猪手姜葱猪杂面 #鲜鹅肠黑柏叶河粉 #姜葱鲩鱼皮 #白灼鹅肠 #脆炸鲜虾云吞 #脆炸鲜奶卷 #银菊薏米 #清心火 #鲜炸鲮鱼球 #1am1443 #1ambackup