🥢 事缘今日lunch谂唔到食咩,喺边揾边行餐厅嘅时候,突然闻到阵阵嘅豚骨汤味,原来系一间富有日本风味嘅拉面店 👍🏻 先睇Menu有咩食,店有唔同口味嘅拉面、日式丼饭、各类型嘅日式小食,例如章鱼小丸子、炸鸡同煎饺子,而且大众化,价钱相当平民,全部两位数字就可以享用 ✨ 咖喱豚骨汤拉面 $84呢个拉面系店舖期间限定,好少见拉面有咖喱味,首先汤底浓郁,咖喱味令到成个拉面富有香港特色,而拉面你可以拣硬中软,食落爽口弹牙,不过豚肉只有一块,对于大食嘅我紧系唔够啦✨ 吉列猪扒丼 $58试左拉面就先试埋个丼饭,炸猪扒系水准之上,外层嘅炸皮厚度恰到好处,肉质系正常水平,配埋佢地嘅烧汁一起食就 perfect✨ 蟹肉忌廉薯饼 $46一份入面有四个,即叫即炸整出嚟,入边充满奶酪,加埋佢哋嘅酱汁,口感丰富,味道层次分明

✨ 咖喱豚骨汤拉面 $84

✨ 吉列猪扒丼 $58