今天要介绍呢间餐厅位于中环苏豪区,是一家台式餐厅。餐厅除左提供台式食物外,Cocktails都系佢地既招牌菜。佢地提供6款Cocktails,口感分别系甜酸苦辣的感觉,希望让您尝尽人生。仲有亦有提供啤酒,BREWDOG品牌既啤酒做紧优惠$88/杯, BUY 2 GET 1 FREE,都值得一试。🌟台湾小食:卤水牛腱、牛肚牛腱、牛肚除左有卤水既咸味外,上碟前再加麻辣汁调味,食落好香同少少辣。🌟台湾小食:柚香莲藕莲藕有柚子香,食落酸甜爽口,作为前菜几醒胃。🌟 樱花虾卤肉饭睇落细细碗,其实好足料。表面铺满樱花虾,第二层铺满卤肉,再加饭同一只即烧流心蛋,食落啖啖都系料。比起食开既卤肉饭,呢款加埋樱花虾卤肉饭僧多一份脆口既感觉。🌟Sour Cocktails $138Passion fruit ,818 Reposado,Anewo Rayes,Lime Juice, Brown Sugar店员建议个饮法系先品尝一啖酒,然后食热情果再饮酒。热情果肉上面铺上烧过的盐,酸口带咸。而杯酒就唔会太苦,饮落酸酸地同埋有少少酒味。🌟Sweet $138Silky, Fruity, Tropical,Plan

🌟台湾小食:卤水牛腱、牛肚

🌟台湾小食:柚香莲藕
莲藕有柚子香,食落酸甜爽口,作为前菜几醒胃。

🌟 樱花虾卤肉饭

🌟Sour Cocktails $138

🌟Sweet $138
Silky, Fruity, Tropical,Plantation Pineapple Rum,Clarify Mango Juice,Coconut Water,Oleo ,Saccharum,Pomelo
呢一杯系表面有一层椰子Cream,Cream系冇咩味既,呢杯既base芒果汁的椰子水调配,饮落甜甜地,而呢杯既酒味比Sour 重

📌 Align
中环苏豪伊利近街28号万城阁1楼