回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物质素: 🌮🌮🌮🌮服务质素: ☺️☺️☺️☺️消费指数: 💰💰💰💰(TTL $1345.3,人均消费$1345.3)环境质素: ☘️☘️☘️今日朋友一早订左位带我嚟食传统席前烹煮关西风-糖烤寿喜烧,餐厅除左有小型五六人枱之外,更加有一间大房可以一班人尼玩,但又可以睇住师傅整寿喜烧👍🏻 要预先订位唷寿喜烧晚市套餐「天火"すき焼きセット」 ($1223 pp)。淡路岛洋蒽汤系日本著名出产地岀产既洋葱,汤煮出嚟甜甜地,系一个好既开胃汤。前菜三点鲜甜醒胃。山海菇白子乌茶碗蒸山海菇鲜甜,乌菜口感嫩滑,甚至少少似啫喱,而底层蒸蛋好滑身,整体口感鲜甜丝滑。厨师季节料理 (牛肉刺身、迷你三文鱼籽寿司、甘海老吞拿鱼茸拌鱼子酱海胆)牛肉刺身脂肪分布平均,所以食落嫩滑,而且入口即溶甘海老吞拿鱼茸拌鱼子酱海胆,第一次食呢个食物组合,唔止味道鲜甜,更加好有层次感。和牛饺子菇汤菇汤清甜唔浊,而和牛包系薄薄既饺子皮里面,食起嚟薄而有弹性,仲渗左唔少肉香。近江牛寿喜烧 - 牛肉严选日本三大和牛之一,一年只能出产6,000头认定近江牛,货源非常小肉眼 (我最爱🙈)脂肪分布平均,完全系入口即溶,加埋甜甜地既寿喜烧

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺️
环境质素: ☘️☘️☘️

寿喜烧晚市套餐「天火"すき焼きセット」
($1223 pp)

。淡路岛洋蒽汤

。前菜三点
鲜甜醒胃

。山海菇白子乌茶碗蒸

牛肉刺身脂肪分布平均,所以食落嫩滑,而且入口即溶

。和牛饺子菇汤

肉眼 (我最爱🙈)
脂肪分布平均,完全系入口即溶,加埋甜甜地既寿喜烧汁,令整体味道浓郁醇厚

西冷
相比之下会比较有咬口,但肉质都仍然柔软弹牙,牛味比较重

牛肩
肉质会比较粗糙,但配埋日本蛋汁一齐食,味道即刻变返丝滑,易入口

。冬菇、面筋、豆腐、白菜
经过寿喜烧汁烹调之后,甜甜地好入味,而且可以清返口腔牛肉油脂既口感

。淡路岛洋葱
甜而不辣喉,而且洋葱煮得好淋身

。和牛滑蛋饭
日本米饭粒粒分明,加埋表面湿润咸咸地既和牛滑蛋,100分既配搭,即刻想再encore多一碗🤤

。面豉汤

甜品
黄豆粉蕨饼+北海道牛乳奶冻
奶冻好浓奶味,而且好滑身

注意:
🧡午餐优惠-第三位只需加$99(头两位系正价)
🧡晚餐优惠-第三位只需加$299(头两位系正价)

同类餐厅#cocofood_japanese
同区餐厅 #cocofood_尖沙咀
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update