2023-08-08
打边炉梗系要去打卡店啦!开咗一段时间都未去试食,今次终于可以去打卡喇😍 👑香江拼 $798一盘系3-4人份量,哩个当然系重点菜式,集合咗8款牛肉,摆盘精致又好靓,真系唔舍得食,大大盘又够精美,系打卡必点菜之一😆 肉类嘅牛味浓郁又新鲜👍🏻 第一次食牛心顶,咬落爽脆可口好特别。餐厅仲准备咗每款牛肉嘅涮食最佳时间,涮出牛肉最佳味道😋✨美颜花胶鸡锅 $238职员好贴心会先攞起只鸡去切件,方便我地食👏🏻 打边边前梗系要先饮返碗鸡汤先啦🤤 鸡汤味道好香好浓郁,花胶都少厚,唔系cheap cheap胶🤣 再加埋红枣杞子够哂滋润又香甜,果然系美颜必选😍✨脆口珊瑚蚌 $118口感爽口弹牙,份量够多,清洗得好干净,食得安心😉✨中山无骨脆腩片 $88鱼片厚薄适中,肉质爽脆有鲜味,份量算多,性价比都颇高。✨西洋菜 $48打边边当然要有西洋菜,吸哂鸡汤嘅鲜味,啲菜够嫩,而且份量都唔少,一篮塞满满😆✨莴笋 $48莴笋系我必点嘅食物!相比其他餐厅份量唔少,摆盘都唔错,唔会薄到张纸咁🤭 够嫩又爽口😋✨南瓜件 $38南瓜份量唔少,以哩个价钱计真系好有诚意,性价比好高💰 每件都有一定厚度,唔会太薄,而且够熟,食落够香甜👍
✨脆口珊瑚蚌 $118
口感爽口弹牙,份量够多,清洗得好干净,食得安心😉
鱼片厚薄适中,肉质爽脆有鲜味,份量算多,性价比都颇高。
✨西洋菜 $48
✨莴笋 $48
✨南瓜件 $38
南瓜份量唔少,以哩个价钱计真系好有诚意,性价比好高💰 每件都有一定厚度,唔会太薄,而且够熟,食落够香甜👍🏻
Follow + Share就可以送一款甜品,今次系得意嘅兔仔绵花糖,好耐冇食过哩款喇,口感软绵绵,外表又得意,打卡就啱哂📸
🔍整体感觉:由踏入餐厅一刻开始,环境充满古典气色,周围都系拍摄嘅靓景😍 职员服务态度友善。食物嘅质素同份量都几优质,绝对可以encore🥘